Eesti künnimeistriteks tulid taas Raido Kunila ja Jüri Lai

Copy
Künnivõistlused Kuremaal.
Künnivõistlused Kuremaal. Foto: Riina Mägi

Jõgeva vallas Kuremaal selgusid täna Eesti künnimeistrid. Tavaatrade klassis oli parim Raido Kunila (Dotnuva Baltic) ning pöördatrade klassis Jüri Lai (Taure AS), parima noorkündja tiitli pälvis Keido Õunapuu Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist. Ühtekokku osales võistlusel tosin kündjat.

Jõgeva vallavalitsusest tulnud teate kohaselt on Raido Kunila ja Jüri Lai püsinud oma võistlusklassis aastaid võitmatuna. Kunila arvestuse järgi võib seekordne olla talle neljateistkümnes Eesti meistri tiitel. See ei tähenda, et ta trenni tegemata võistlema läheks, ikka tuleb kõik võistlustel hinnatavad künnielemendid läbi proovida.

«Kui tavaliselt on kõrrekünd kergem ja rohumaakünd raskem, siis siin oli vastupidi: eilsel kõrrepõllul oli kõrs pikavõitu ja põhune, tänane rohumaa aga nõrga kamaraga ja lihtne künda,» ütles Kunila.

Kaugemalt tulnud võistlejad pidid laskma oma masinad treileril kohale tuua. Kunila kodu asub aga Jõgeva vallas Tormas, nii et ta võis kodunt võistluspaika traktoriga sõita.

Eesti künnimeistrivõistluste peakohtunik Taavi Võsa kinnitas, et võistlejad ja kohtunikud tegid kahe päeva jooksul ära hea töö.

«Kuna vooremaastik, millel seekord kündsime, on künklik, oli mõnel võistlejal ehk pisut raskem künda kui mõnel teisel. Aga taevataat hoidis meid, ilm oli ilus ja maastikuvaated, mis kündjatele avanesid, erakordselt kaunid,» ütles peakohtunik.

Ta lisas, et tuleval aastal on plaanis Eesti künnimeistrid välja selgitada Olustveres. Loodetavasti pole siis enam viiruseohtu ning võistlejaidki tuleb rohkem.

Eesti künnimeistrivõistlusi peeti 46. korda. Korraldas Eesti künniselts koostöös Eesti taimekasvatuse instituudi, Jõgeva vallavalitsuse, Jõgeva agronoomide seltsi ja ASiga A. Tammel. Tänavuse võistluse võitjad esindavad Eestit tuleval aastal Iirimaal peetavatel künni maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles