TÜ kliinikumi stomatoloogia kliiniku kahte töötajat kahtlustatakse korruptsioonis

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi stomatoloogia osakonna kahte töötajat kahtlustatakse riigihangete teostamise nõuete rikkumises.
Tartu ülikooli kliinikumi stomatoloogia osakonna kahte töötajat kahtlustatakse riigihangete teostamise nõuete rikkumises. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud nädalal esitas politsei- ja piirivalveameti korruptsioonikuritegude büroo Tartu ülikooli kliinikumi stomatoloogia kliiniku juhatajale ja ülemõele kahtlustuse, mille järgi on nad rikkunud riigihangete nõudeid.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Ken Kiudorf sõnas, et alustatud kriminaalmenetluses selgitatakse välja, kas kliiniku juhataja ja ülemõde on rikkunud riigihanke menetluse nõudeid eesmärgiga anda eelis ühele konkreetsele ettevõttele. «Kahlustuste aluseks olev riigihange puudutab stomatoloogiakliiniku uute ruumide sisustamist. Samuti vajab selgitamist, kas sellise võimaliku tegevuse eest on saadud vastuteeneid,» ütles Kiudorf.

Stomatoloogiakliiniku juhatajat kahtlustatakse ka selles, et oma erahambaravikabinetis on ta osutanud viimased seitse aastat klientidele hambaraviteenuseid selleks tegevusluba omamata.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler rääkis, et kriminaalmenetluse läbiviimisel on olnud abi koostööst kliinikumiga. «Ametikuritegude uurimisel on väga oluline, et ka tööandja oleks huvitatud tõe väljaselgitamisest. See annab võimaluse tulevikus ebameeldivaid juhtumeid ennetada ja luua ausam töökeskkond,» sõnas ta.

Menetlust viib läbi politsei- ja piirivalveameti korruptsioonikuritegude büroo ning menetlust juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles