Täna toimub Tartus meeleavaldus tuumaenergia toetuseks

Tartu Postimees
Copy
Tartu Raekoja platsil algab täna kell 16 meeleavaldus tuumaenergia toetuseks ülemaailmse ürituste sarja «Stand Up for Nuclear» raames.
Tartu Raekoja platsil algab täna kell 16 meeleavaldus tuumaenergia toetuseks ülemaailmse ürituste sarja «Stand Up for Nuclear» raames. Foto: Kristjan Teedema

Täna on nii Tartus kui Tallinnas meeleavaldused tuumaenergia toetuseks. Ülemaailmse ürituste sarja «Stand Up for Nuclear» raames toimuvate väljaastumiste eesmärk on julgustada arutelu tuumaenergia tuleviku üle kliimakriisi lahendamise ühe võtmetehnoloogiana.

Tartu sündmuse korraldaja Lemmit Kaplinski märkis, et eesmärk on julgustada inimesi arutama puhta, stabiilse, kulutõhusa ja praktiliselt süsinikdioksiidivaba energia kasutuselevõtu olulisuse üle. «Tuumaenergia on juba üle poole sajandi tõestatult kõige ohutum ja väiksema ressursikuluga elektritootmise viis maailmas nii absoluutarvudelt kui toodetud energiaühiku kohta. Paraku on sellest rääkimine raskendatud vähese teadlikkuse tõttu. Samuti levivad ühiskonnas müüdid, mis piiravad tõsiseltvõetavaid samme puhtama tuleviku suunas,» märkis Kaplinski. 

Piketi kaaskorraldaja, ettevõtja ja keskkonnaaktivist Jaak Laineste lisas, et soodsa hinnaga elekter peab olema saadaval kogu aeg. «Stabiilse, juhitava mahuga ja puhta elektrienergia tootmiseks pole tuumaenergiale seni praktilisi alternatiive. Seetõttu peamegi oluliseks tõsta inimeste teadlikkust olemasolevatest lahendustest ja lükata ümber levinud väärarusaamu.»

Meeleavaldusele on oodatud kõik inimesed, kellel on küsimusi või muresid seoses tuumaenergiaga ja kes soovivad vestelda energiajulgeolekust. Sündmuse alguskellaaeg on 16, Tartu meeleavaldus toimub Raekoja platsil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles