Maailmakoristuspäeva alustasid mudilased

Armas Riives
, reporter
Copy
Ripsiku mudilased kogusid maailma koristades kokku hulga rämpsu.
Ripsiku mudilased kogusid maailma koristades kokku hulga rämpsu. Foto: Paula Kuusik

Eestis on end laupäevasele maailmakoristuspäevale kirja pannud ligi 17 000 inimest, sealhulgas üle 11 000 õpilase ja 4000 lasteaiamudilase. Raadi Ripsiku lasteaia tüdrukud ja poisid tegid maailmakoristusega algust aga juba kolmapäeval.

«Kaasa löövad kõik suured ja väikesed ripsiklased,» lausus Ripsiku lasteaia majandusjuht Paula Kuusik. «Muutus algab meist endist ja väikestest asjadest. Usume, et meie panus aitab maailma paremaks muuta.» Kokku aitab koristuspäeval maailma puhtamaks tegemisele kaasa pea 150 ripsiklast.

Maailmakoristuspäeva eestvedaja Mart Normeti sõnul on registreerunute seas just palju koole ja lasteaedu. «Mida rohkem osalejaid, seda tugevam sõnum kogu maailmale, et eestlased tahavad elada puhtas keskkonnas ja Eesti kui aktsiooni algataja hoiab lippu kõrgel,» rääkis Normet.

Maailmakoristuspäev toimub üle ilma ametlikult 19. septembril. Mullu võttis koristusmaratonist osa 20 miljonit inimest 180 riigist. Suurim osalus oli Indoneesias, kus koristajaid oli ligemale kümme miljonit.

Eestis lõi eelmisel aastal kaasa pea kolm korda rohkem koristajaid kui tunamullu: ettevõtmisega liitus ligi 29 000 inimest ehk 2,1 protsenti elanikkonnast. Kokku koguti 333 000 liitrit prügi, sealhulgas 2200 liitrit ehk 1,1 miljonit koni.

Tartus ja Tartumaal on end neljapäeva õhtu seisuga maailmakoristuspäevale kirja pannud üle 4000 osaleja. Nende seas ligi 3700 lasteaia- ja koolilast. Ülejäänud abistajad on pered, sõbrad, ettevõtjad ja üksikkoristajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles