Üle pika aja võistelnud vehklejad tulid Eesti meistriks

Lenel Karu
Copy
Tartu Kalevi naiskond koosseisus (vasakult) Erika Kirpu, Susanne Lannes ja Julia Beljajeva saavutas Eesti meistrivõistlustel esikoha.
 
Tartu Kalevi naiskond koosseisus (vasakult) Erika Kirpu, Susanne Lannes ja Julia Beljajeva saavutas Eesti meistrivõistlustel esikoha.  Foto: Erakogu

Kui mõnes riigis spordivõistlusi üldse ei peeta, siis Tartu vehklejatel on septembris avanenud kaks võimalust oma oskusi näidata. Ülikoollilinna vehklejad võitsid septembri alguses Tallinna lahtised meistrivõistlused nii naiste kui kui meeste seas ning nüüd tuli Tartu spordiseltsi Kalev naiskond epeevehklemises Eesti meistriks.

Tartu Kalevi naiskonda kuulusid Sakus peetud Eesti meistrivõistlustel Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Susanne Lannes, kes viimati võistlesid koos 2015. aastal.

Luksuslik seis

Finaalis läksid tartlannad vastamisi En Garde’i (Haapsalu) naiskonnaga ning alistasid selle 45:42. Individuaalarvestuses saavutas Erika Kirpu (Tartu Kalev) teise koha, kaotades finaalis Katrina Lehisele 15:7. Julia Beljajeva (Tartu Kalev) lõpetas 6. kohal.

Meestest sai Ruslan Eskov (Tartu Kalev) teise koha.

«Meil on kõik maailmakarikaetapid pausil, sest need saavad toimuda ainult siis, kui kõik riigid osalevad. Ja kui Eestis tehakse trenni ja isegi peetakse võistlusi, siis mujal maailmas sellist luksust ei leidu,» selgitas Julia Beljajeva.

Vehklejad võtavad praegu kinni igast võistlusest, et vormi hoida. «Naljakas, aga viimastel turniiridel oli täitsa ärevust tunda, sest võistlemisest on olnud nii pikk paus. Maailmasport kannatab praegu kõvasti ja ei teagi, millal võiks üldse taastuda,» nentis Beljajeva.

Kahtluse all

Täpselt enne koroonaviiruse lainet olid Eesti vehklejatel jäänud võistelda viimased võistlused, mis olid otsustava kaaluga olümpiapileti saamisel. Nüüd on olümpia toimumine kahtluse all.

Rõõmu tundis Beljajeva aga selle üle, et Tartu naiskonnas tegi lisaks Erika Kirpule kaasa kolmas liige, Susanne Lannes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles