Pühapäeval läheb rattamaratonil starti üle 3000 sõitja, nende hulgas president Kersti Kaljulaid

Lenel Karu
, reporter
Copy
22. Tartu rattamaraton peeti mullu karmides ilmastikutingimustes, kus sõitu võis kohati nimetada isegi mudaralliks.
22. Tartu rattamaraton peeti mullu karmides ilmastikutingimustes, kus sõitu võis kohati nimetada isegi mudaralliks. Foto: Margus Ansu

Sel pühapäeval toimub Tartu rattamaraton, mis on üle pika aja üks tavapärasel viisil peetav spordivõistlus. Osalema on end kirja pannud 3174 inimest, neist 1725 võtavad ette 89 kilomeetrit, 1190 lähevad 40-kilomeetrisele rajale ja 259 ratturit panevad ennast proovile 21 kilomeetri distantsil. 

Samal ajal on endiselt avatud võimalus sõita virtuaalselt ning ennast on kirja pannud 89-kilomeetrisel distantsil 79 inimest, 40 kilomeetrit on eesmärgiks seadnud 198 sõitjat ning 21 kilomeetrit 172 inimest. 

Pühapäevane võistlus tuleb põnev, sest stardis on kõik möödunud aasta esikolmikust: Gert Jõeäär (2019. aasta võitja), Peeter Pruus (2. koht) ning Josten Vaidem (3. koht). Lisaks on kohal Tartu rattamaratonil mitmeid poodiumikohti noppinud nimekas jalgrattatreener Caspar Austa ning mitmekordne Eesti meister maastikurattakrossis Martin Loo.

Pinget pakuvad teisedki sõitjad, näiteks Alo Jakin ja Gert Kivistik, ning kohal on Tartu särav sportlane, veel juunioride klassis pedaaliv Madis Mihkels. Eestlastele pakub konkurentsi lätlane, kahekordne Tartu rattamaratoni võitja Andzs Flaksis, kes on lubanud starti tulla olenemata Eestis käigule järgnevast karantiininõudest.

Naistest on samuti kohal viimaste aastate paremik: Janelle Uibokand (2019. aasta võitja) ning varem kahel korral võidutsenud Greete Steinburg. Tugevat Eesti-Läti vastasseisu on naistegi seas. Poodiumikohtade pärast hakkavad võistlema ka kahekordsed Tartu rattamaratoni võitjad Lelde Ardava ning Katrina Jaunslaviete-Kipure. Eesti esinumbrid maastikurattakrosssis Janika Lõiv ja Mari-Liis Mõttus valmistuvad Tšehhis toimuvaks maastikuratta MM-iks ning sellel aastal starti tulla ei saa.

Tähelepanu väärib seegi, et stardinimekirjas on president Kersti Kaljulaid, tema on distantsiks valinud 89 kilomeetrit.

Pühapäeval antakse start Palu teeninduspunktis kell 10, sõitu alustavad 21-kilomeetrisele rajale minejad. Samal kellaajal starditakse Otepääl Tehvandi spordikeskuse staadionil 89-kilomeetrisele teekonnale. Kell 13 Otepääl on 40 kilomeetri distantsi start.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles