Tähtverelased peavad taas õunaõuepäeva

Lisete Reineberg
Copy
Tähtvere õueõunapäev tuleb viiendat korda. Muu hulgas kogutakse seal õunu ja kõrvitsaid Tallinna loomaaia elevantidele.
Tähtvere õueõunapäev tuleb viiendat korda. Muu hulgas kogutakse seal õunu ja kõrvitsaid Tallinna loomaaia elevantidele. Foto: Sille Annuk

Pühapäeval peetakse ingerisoomlaste liidu maja (Veski 35) juures viiendat Tähtvere õunaõuepäeva.

Et koroonaoht pole kadunud, jäetakse seekord Tähtveres kodukohvikud avamata, ent õunaõues pakuvad aiasaadusi nii tähtverelased ise kui ka mitmed väiketalunikud. Lapsed on oodatud koos klouniga lustima pannkoogihommikul. Samuti peetakse laste täikat ja rohetäikat ning programmis on hulk laululisi ja tantsulisi etteasteid Tähtvere andekatelt elanikelt.

Raadioajakirjaniku Madis Ligi juhtimisel võetakse jutuks päevakajalised teemad jututoas «Tähtvere vested». Koroonapuhangust kõneleb viroloog Irja Lutsar, Hispaania teeteo levikust Tartu ülikooli zooloogiaosakonna teadur Liina Remm, Miina Härma gümnaasiumi kogukonnaplatsist kooli arendusjuht Tiia Lepik ning prügimajandusest linnavalitsuse keskkonnateenistuse spetsialist Tiina Lille. Lisaks annavad Tartu loodusmaja asjatundjad näpunäiteid prügi sorteerimiseks ning päästjad kahjutule ohutuks kustutamiseks.

Paranduskeldri paranduskohvikusse võib iga huviline kaasa võtta parandamist vajava eseme ning proovida ise meistrite abiga seda uuele elule äratada.

Kõik õunaõuepäevale tulijad on teretulnud kaasa tooma magusaid ja plekivabasid õunu, mis läkitatakse sügiskingitusena Tallinna loomaaia elevantidele. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles