Mõisavahe kortermajas puhkes juba kolmas tulekahju

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Laupäevase tulekahju said päästjad kontrolli alla tunni ajaga.
Laupäevase tulekahju said päästjad kontrolli alla tunni ajaga. Foto: Lugeja foto

Mõisavahe 34 üheksakorruselises majas on viimase nädala jooksul puhkenud kolm tulekahju. Kaks neist olid üsna lihtsat laadi, nimelt läks 11. septembril ja 15. septembril liftis kärssama lamp ning ajas terve trepikoja musta tossu täis.

Laupäeval, 12. septembri keskpäeval aga põles lahtise leegiga kaheksanda korruse korteri rõdu, kuumakahjustusi said ka ümberkaudsete korterite välisseinad ning päästjad pidid majast inimesi evakueerima.

Üheski põlengus keegi kannatada ei saanud. Päästeameti menetlejad tegid kindlaks, et laupäeval rõdul alanud tulekahju sai alguse väljast. Teada on, et korteris, mille rõdul leegid lõõmasid, ei elatud. Siiski pole kindel, kas põlengu põhjustas kellegi hooletult pillatud suitsukoni või peitub põhjus milleski muus.

Liftipõlengud kustutasid päästjad käsitulekustutiga. Kui esiti arvasid menetlejad, et lamp süttis kehvast juhtmestikust, siis põlengute algpõhjuses täit kindlust praeguseks ei ole.

Kuigi põlengud olid väga erineva raskusastmega, uurivad kõigi nende puhkemist nii politsei kui ka päästeamet. Korteriühistu esimees Tatjana Tšumakova sõnas, et ei saa ega soovi praegu spekuleerida, millest põlengud alguse võisid saada.

«Politsei tegeleb uurimisega,» ütles ta napisõnaliselt.

Ka Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik märkis, et uurimine veel käib ning vara on järeldusi teha. «Kui on alust kahtlustada, et põlengud on tekkinud süütamise läbi, siis on uurimine eeskätt politsei pärusmaa,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles