Rulataja põrkas kokku sõiduautoga

Tartu Postimees
Copy
Õnnetus juhtus Ülikooli ja Vanemuise tänava ristmikul ülekäigurajal. Rulataja meedikute abi ei vajanud.
Õnnetus juhtus Ülikooli ja Vanemuise tänava ristmikul ülekäigurajal. Rulataja meedikute abi ei vajanud. Foto: Eili Arula

Täna kella kolme paiku kuulsid Ülikooli ja Vanemuise tänava ristmiku lähistel jalutajad üsna kõva pauku. Selgus, et rulaga sõitnud noormees põrutas hooga Vanemuise mäest alla ning põrkas kokku Ülikooli tänaval liikunud sõiduautoga Audi.

Rulaga sõitnud noormees selgitas, et ta ei saanud hoogu enne ristmikku pidama ning sõitis otsa ristmikule jõudnud sõiduautole. Rulataja paiskus kokkupõrke tagajärjel maha, ent imekombel ta viga ei saanud.

Sündmuskohal käis ka kiirabi.
Sündmuskohal käis ka kiirabi. Foto: Eili Arula

Meedikud vaatasid rulataja terviseseisundi üle, kuid enamat kui plaaster ta ei vajanud. Noormees tunnistas isegi, et Vanemuise mäest sõiduteed mööda alla tuhiseda oli mõtlematu ettevõtmine ning et hoog läinud sedavõrd suureks, et ta ei jõudnud enam ristmikule sõitnud auto peale adekvaatselt reageerida.

Avariis sai kannatada ka sõiduauto, mille esitiivas oli kokkupõrke tagajärjel tekkinud korralik mõlk.

Kokkupõrke tagajärjel sai kannatada Audi esitiib.
Kokkupõrke tagajärjel sai kannatada Audi esitiib. Foto: Eili Arula

Sündmuskohal käinud avariipolitseinik selgitas, et arvestades rulataja kiirust mäest laskumisel oli tegu väga õnneliku õnnetusega, mis lõppes raskete vigastuste asemel vaid mõne marrastusega. Samas rõhutas ta, et liiklusreeglid kehtivad ühtviisi kõikidele liiklejatele, ka rulatajale, kes poleks üldse tohtinud sel moel sõiduteel liigelda. Rulaga sõitmiseks on kas kõnni- või kergliiklusteed ning teed ületades peavad nemadki, nagu näiteks tõukerattal liikujad, olema ülekäiguradade juurde jõudes tähelepanelikud ning enne teele veeremist veenduma selles, et autojuht on neid märganud ning valmis teed andma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles