Oktoobrist aitavad Tartus abivajajaid veel kaks hoolduskoordinaatorit

Tartu Postimees
Copy
Hoolduskoordinaator saab aidata ligi 200 inimest aastas.
Hoolduskoordinaator saab aidata ligi 200 inimest aastas. Foto: Kristina Haan

Tartu linn võtab oktoobrist tööle veel kaks hoolduskoordinaatorit, kes abistavad ja nõustavad eakaid ning puuetega inimesi igapäevaelu korraldamisel. Hoolduskoordinaatorid hakkavad tööle perearstikeskuse ruumides.

Tartu linn soovib koos perearstidega pakkuda inimestele võimalikult kompleksset abi ning vältida olukordi, mil inimene ei oska tervishoiu- või sotsiaalvaldkonnast endale vajalikke teenuseid leida. Hoolduskoordinaator suunab abivajaja sotsiaaltoetusi või -teenuseid taotlema või hooldekodukohta leidma. «Hoolduskoordinaator saab abistada ka näiteks sotsiaaltranspordi organiseerimisel, kui perearst soovib patsienti saata uuringutele, kuid inimesel on keeruline iseseisvalt liikuda. Nii ei jää tal tervishoiusüsteemist vajalik ja oluline abi saamata vaid seetõttu, et tal puudub teadmine ja võimalus, kuidas uuringutele saada,» selgitas abilinnapea Mihkel Lees.

Esimene hoolduskoordinaator alustas Tartus tööd 2018. aastal sotsiaalministeeriumi rahastatud projekti raames. Ka oktoobris Tartusse lisanduvad hoolduskoordinaatorid hakkavad siin tööle sotsiaalministeeriumi raha toel.

Siiani on hoolduskoordinaator abistanud põhjalikumalt ligi 200 inimest aastas, lisaks tegeleb ta telefonitsi nõustamisega.  Samuti teeb ta tihedat koostööd haiglatega üle Eesti ning Tartu linna perearstide, sotsiaaltöötajate ja koduõdedega ning teiste teenuse pakkujatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles