Vargad viisid Tartust taas hulga tööriistu (1)

Tartu Postimees
Copy
Tööriistad. Foto on illustratiivne.
Tööriistad. Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Viimase kuu aja jooksul on politseile Tartu linnast ja selle lähiümbrusest antud teada kümmekonnast vargusjuhtumist, kus peaasjalikult on sisse murtud ehitusjärgus hoonesse või seal kõrval asuvasse ehitussoojakusse, et minema viia hinnalisi tööriistu. Eile tuli niigi pikka vargustenimekirja veel lisa.

Eile sai politsei teate, et Mõisavahe tänaval on sisse murtud Volkswagen Crafteri kaubikusse ja varastatud tööriistu. Ööl vastu teisipäeva murdsid vargad sisse Citroen Jumperi kaubikusse, kust varastati 5000 euro väärtuses tööriistu.

Esmaspäeval sai politsei teate Otepää vallast, kus metsaveotraktorist varastati tööriistu ja kütust. Möödunud reedel võtsid vargad Kambja vallas Lemmatsi külas ehitusjärgus majast hulga tööriistu. Ka Kõrveküla kooli ehitusplatsilt viisid vargad paar nädalat tagasi hulga ehituseks vajalikke seadmeid ja tööriistu.

Nimekiri vargustest on väga pikk ning tekitatud kahju küünib juba kümne tuhande euroni.

«Politsei pingutab, et vargad tabada, kuid kuni töö selle nimel käib, on oluline, et inimesed ise valvsust ei kaotaks ja oma väärtuslikuma vara kõrvaliste silmade eest kindlalt ära paneks. Iseäranis tähelepanelikud peaksid olema praegu Tartumaa elanikud, kuid hoolsust ei tohi kaotada ka teiste piirkondade inimesed, sest selle nädala algul laekus samalaadne teade tööriistavargustest ka Valgamaalt ning veel mõni nädal varem ka Jõgevamaalt,» rõhutas politseiuurija Tauno Pärli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles