Sulgpall tõstis Tartu Euroopa karikasarjas auväärt kohale

Lenel Karu
, reporter
Copy
Siguldas peetud Euroopa karikasarja turniiril sulgpallis saatis tartlasi edu. Neiude paarismängu tulemused: (vasakult) Emili Pärsim ja Marelle Salu (2. koht), Marta Emili Teller ja Kadi Ilves (1. koht) ning Elisaveta Berik ja Katriin Jagomägi (3. koht).
Siguldas peetud Euroopa karikasarja turniiril sulgpallis saatis tartlasi edu. Neiude paarismängu tulemused: (vasakult) Emili Pärsim ja Marelle Salu (2. koht), Marta Emili Teller ja Kadi Ilves (1. koht) ning Elisaveta Berik ja Katriin Jagomägi (3. koht). Foto: Mihkel Talts

Siguldas peeti möödunud nädalavahetusel, kahel täispikal sulgpallipäeval nelja riigi vahel Euroopa karikasarja turniir Yonex Latvia U17 International. Viiest esikohast tõid eestlased koju neli, tartlased võidutsesid mitmel rindel.

Kaheksast mängijatele välja jagatud kuldmedalist kuulus Tartu klubi esindajatele viis. 

Noormeeste üksikmängus võitis Tauri Kilk (Triiton) kõik geimid. Poolfinaalis oli tartlane 21:13, 21:13 parem Steven Pärnasalust (Viimsi SK) ning finaalis lubas Mario Kirismale (TSKeskus) geimides vastavalt 17 ja 7 punkti. Kirisma võitis oma poolfinaalis kolmanda asetusega hispaanlase Daniel Franco 21:18, 21:7. ta oli poolfinaalis vastasest parem 21:13, 21:13 ning finaalis vastavalt 17 ja 7 punktiga.

Neidude üksikmängus pidasid Triitoni sulgpallurid poolfinaalis kõva lahingu. Emili Pärsim andis kõva lahingu kõrgeima asetuse saanud Cristina Teruelile, kuid 21:18 võidetud avageimi järel oli kindlam hispaanlanna 21:8 ja 21:11. Teises poolfinaalis oli Elisaveta Berik (3. asetus) Läti edetabelis kolmandal kohal paiknevale Anna Kupčale sel turniiril juba kolmas Triitoni mängija auti mängida. Kupča võitis esimese geimi 21:19, teises jäi peale Berik 21:18. Otsustava geimi võitis lätlanna 21:16 ning jätkas kindlalt ka finaalis, alistades Terueli 21:19, 21:11.

Noormeeste paarismängus mängiti finaal Eesti paaride vahel. Esimese asetusega Mario Kirisma ja Robin Schmalz (TSKeskus) said poolfinaalis jagu lätlastest Patriks Kandisest ja Pauls Eliass Rozenvaldsist 14:21, 21:16, 21:15. Tauri Kilk ning Steven Pärnasalu kaotasid teise asetusega hispaanlaste Christian Ariase ja Daniel Franco vastu mängides avageimi 18:21, kuid võitsid ülipingelise teise 23:21 ning kolmanda juba kindlamalt 21:14. Finaaliski tuli Kilgil ja Pärnasalul esikoha saamiseks võita kolmas geim. Esimene saadi kätte 21:14, kuid teises jäid 22:20 peale Kirisma ja Schmalz. Otsustava geimi 21:16 tegi Kilgist Sigulda turniiri ainsa kahekordse võitja.

«Tauri suutis sel turniiril väga hästi oma klassi välja mängida. Suvel tehtud töö on kindlasti vilja kandnud ning arengut on näha nii vastupidavuses, kiiruses kui ka stabiilsuses,» kiitis Triitoni treener Mihkel Talts. «Kui ta kõvasti trenni teeb ja platsil endiselt enesekindlalt tegutseb, teeb ta peagi Eesti tippudel jalgealuse tuliseks.»

Neidude paarismängus olid mõlemad finalistid Eestist. Triitoni mängijad Kadi Ilves ja Marta Emili Teller (2.) võitsid poolfinaalis klubikaaslasi Elisaveta Berikut ja Katriin Jagomäge 14:21, 21:13, 21:18 ning finaalis kolmanda Triitoni naispaarina nelja parema hulka jõudnud Emili Pärsimi ja Marelle Salu veel ühes kolmegeimilises ja poolfinaaliga üsna sarnase stsenaariumi järgi kulgenud heitluses 13:21, 21:16, 21:19. Pärsim ja Salu kustutasid poolfinaalis võõrustajate esinduse Megija Āboltiņa ja Diāna Bespalova lootused, võites mõlemad geimid 21:15.

Segapaarismängus lõppes finalisti selgitamine Robin Schmalzi ja Marta Emili Telleri võiduga Märt Aolaidi (TSKeskus) ja Elisaveta Beriku üle 21:13, 21:17. Veerandfinaalis esimese asetusega Leedu paari ellimineerinud Schmalz ja Teller võitsid ka finaali, geimid 21:13 ja 21:18. Marta Emili Teller oli ühtlasi ainus naismängija, kes Sigulda turniiril kaks esikohta teenis.esikoha Robin Schmalz ja Marta Emili Teller, viimane oli ainus naismängija, kes teenis turniiril kaks esikohta.

Mihkel Taltsi sõnul oli eestlaste neli esikohta viiest väga hea saavutus. «Sellises vanuses muutuvad tasemel mängud juba üsna kiireks ja jõuliseks ning hakkavad meenutama juba tõsist sulgpalli, mitte enam lihtsalt palli üle võrgu toksimist,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles