Vanal sõjalennuväljal kolivad noored ja vanad ühe katuse alla

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Raadile rajatavast lasteaia-, kooli- ja hooldekoduhoonest tegi esialgse eskiisi arhitekt Ülo Peil. Hoone täpse väljanägemise otsustavad siiski hoonestusõiguse saanud ettevõtjad.
Raadile rajatavast lasteaia-, kooli- ja hooldekoduhoonest tegi esialgse eskiisi arhitekt Ülo Peil. Hoone täpse väljanägemise otsustavad siiski hoonestusõiguse saanud ettevõtjad. Foto: Ülo Peil

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) tagumise parkla kõrvale, kus praegu asub endise sõjaväelennuvälja ruleerimisrada, kerkib lähema nelja aasta jooksul uus suur hoone. Seal hakkavad ühe katuse all tööle lasteaed, kool ja hooldekodu.

Tartu vallavalitsus sõlmis sel nädalal hoonestusõiguse lepingu hariduse edendamise sihtasutusega ning osaühinguga Südamekodud, kes tegelevad juba praegu ühiselt hoone projekteerimisega, ning uuel aastal peab ehitus ERMi kõrval lepingu järgi pihta hakkama.

Raadile kooli ja lasteaeda rajavat hariduse edendamise sihtasutust juhib Tartu Erakool. Kooli juht Urmo Uiboleht sõnas, et säärane mudel, kus ühes hoones on nii lapsed kui ka eakad, on põhjamaades küllalt tavaline. Eestis sellist ühendasutust ehitatud pole, kuid näiteks Tabiveres töötas aastaid lasteaiaga ühe katuse all hooldekodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles