RAADIOSAADE ⟩ Kuhu tüürib Ihaste metsatüli?

Tartu Postimees
Copy
Keskkonnaaktivistid korraldasid 16. augustil 27 Eesti paigas metsameeleavalduse. Tartu üritus toimus Ihastes.
Keskkonnaaktivistid korraldasid 16. augustil 27 Eesti paigas metsameeleavalduse. Tartu üritus toimus Ihastes. Foto: Kristjan Teedema

Ihastes käärib juba pikemat aega tüli, kus kodanikuaktivistid seisavad raevukalt vastu maaomaniku ja linna plaanile haugata Hipodroomi tänava ja Männimetsa tee vahel paiknevast metsast suur tükk elamuarenduseks.

Vastasseis on viimasel ajal võtnud üha absurdsemat vormi: vähe sellest, et maaomanik on asunud kohtuvaidluseks valmistudes metsaala ajutise aiaga piirama, levivad kahtlused, et keegi on vahepeal käinud arenduse nurjamiseks puude alla kaitsealuseid taimi külvamas.

Milles peituvad Ihaste metsatüli juured? Mis saab edasi? Kas leppimine ja kompromiss on veel võimalikud? Millisesse positsiooni on end mänginud linnavõim? Nende ja mitmete teiste küsimuste üle arutlesid teisipäeva pärastlõunal Kuku raadio eetris olnud saates «Vahetund Tartu Postimehega» ajakirjanikud Rannar Raba, Jüri Saar ja Eili Arula.

Saate viimases veerandis andis Tartu Postimehe spordiajakirjanik Lenel Karu põgusa ülevaate sellest, milliseks tõotab kujuneda Emajõelinna spordielu olukorras, kus koroonakriis pole veel lõppenud ning mitme olulise palliala esindusmeeskondades on vahetunud nii koosseis kui ka treenerid.

«Vahetund Tartu Postimehega» on Kuku raadio Tartu sagedusel (100,2 MHz) ja Otepää sagedusel (102,4 MHz) otse-eetris igal teisipäeval kell 13. Saadet saab järele kuulata raadiojaama veebilehelt ja nutirakendusest, samuti Spotify keskkonnas ning iPodcastina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles