Juhendajad tutvusid võimlemispeo kavadega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhendajad tutvuvad võimlemispeo kavadega.
Juhendajad tutvuvad võimlemispeo kavadega. Foto: Sille Annuk

Pühapäeval kohtusid Herbert Masingu kooli saalis Tartu linna ja maakonna võimlemisrühmade juhendajad, et õppida selgeks kavad, mida oma rühmadele Tartu võimlemispeoks edasi õpetada.

«Väga ägedad kavad, hakkasime juba täna treeningutega pihta ja lapsed on väga õhinas,» ütles eile Tartu kunstigümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Helve Israel (pildil kollases), «eriti meeldib mulle rock’n’roll’i kava, mis on mõeldud 5. ja 6. klassi lastele ning on väga liikuv, mis selles vanuses lastele hästi sobib.»

Harjutamine algab kohemaid ka Raatuse gümnaasiumis, kus huvijuhiks ja võimlemistreeneriks Kaie Anderson (pildil sinises), kes kuulub ka peo korralduskomiteesse.

Tartu linna ja maakonna võimlemispidu «Kodutunne» peetakse 1. juunil Tamme staadionil. Praeguseks on registreerunud juba 1600 võimlejat, kuid huvilisi oodatakse juurde. Idee ellukutsuja ja peakorraldaja Sirje Eomõis ütles, et etendusele tulevad väga erinevad rühmad lasteaialastest, algkooli-, põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastest lapse ja vanema rühmadeni, samuti üliõpilased, naisrühmad ning meesrahvatantsijad.
«Tahame näidata, et liikumises peitub rõõm. See ei pea olema alati sportlike eesmärkide saavutamine, vaid võib pakkuda lihtsalt rõõmu koostegemisest ja -olemisest,» selgitas Eomõis.

Võimlemispidu-etendus «Kodutunne» on üles ehitatud eesti muusikale, näiteks on seal Olav Ehala «Nukitsamehele» kirjutatud laulud. «Kodumaine ja kodukootud – see on ikka parim,» arvas Kaie Anderson.

Kuigi pidupäev on alles juunis, käib juba hoolas ettevalmistus. Peale seminaride korraldamise mõeldakse ka kostüümide tellimisele ja valmistamisele. Veebruaris algavad proovid ning kavade kokkuseadmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles