Esietendus Draamal. Lapselaps külastab vanaema

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Lapselaps tõi vanaemale lilled. Esiplaanil Kristo Kruusman ja Laura Kalle.
Lapselaps tõi vanaemale lilled. Esiplaanil Kristo Kruusman ja Laura Kalle. Foto: Sasha Heifets/Must Kast

Draama festival tõi muude lavastuste hulgas tartlaste ja nende külaliste ette Genialistide klubis esietendunud «Memme». See on intervjuude ja mälestuste põhjal Musta Kasti teatris valminud lavastus lastelaste ja vanavanemate suhetest, ent mitte ainult: etendusele vanavanemate päeva õhtul järgnenud vestlusringis tuli muu hulgas jutuks, et see on ühtlasi lugu mälust ja mäletamise lünklikkusest.

Vaatamisel võib alguses tekkida tunne, et ei saa aru, mis täpsemalt toimub. Segadust tekitab, et lapselapse ja vanaema osatäitmised vahetuvad poolelt lauselt ja sama tegevuse ajal. Ka tegevuse aeg hüppab sinna-tänna, küüditamisest ja rongiga Siberisse loksumisest tänasesse päeva ja tagasi.

Vestlusringis istusid lavastuse «Memm» dekoratsioonide ja rekvisiitide vahele ning ühtlasi vaatajate ette Laura Kalle (vasakult), Joosep Susi, Maret Tamme, Kaija M Kalvet ja Anneli Saro.
Vestlusringis istusid lavastuse «Memm» dekoratsioonide ja rekvisiitide vahele ning ühtlasi vaatajate ette Laura Kalle (vasakult), Joosep Susi, Maret Tamme, Kaija M Kalvet ja Anneli Saro. Foto: Raimu Hanson
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles