Mänguasjamuuseumis peeti vanavanemate päeva

Tartu Postimees
Copy

Mitmelpool Eesis tähistati täna vanavanemate päeva. Seda tehti ka Tartus mänguasjamuusuemis, kus juba hommikul kella üheteistkümnest alates said lapsed koos kohapeal viibinud vanavanematega arendada erinevaid käelisi tegevusi.

Muusuemi mängutoa kuraator, vanaema Tiina Põllu õpetas lastele sokikanna nõelumise algtõdesid. Lisaks sai paberist lõnga läbi pistes meisterdada erinevaid kujutisi.

Kaheksa-aastane Roos-Mari oli tulnud muusuemisse oma ema, vanaema ja väikese vennaga. «Ma arvan, et seda päeva on vaja, sest siis tuleb vanaema külla. Mulle meeldib vanaema juures see, et ta oskab hästi palju asju. Ta õpetas mind näiteks heegeldama,» rääkis Roos-Mari.

Muuseumi alakorrusel toimetasid vanaisad seltsist Meeste Garaaž ning nende juhendamisel leidsid aset puutöö ja jalgratta remontimise töötuba. Puutööringis sai meisterdada garaaže oma mänguautodele või teha valmis lihtsa puust kasti.

Üks seltsi liikmetest, seitsme lapse vanaisa Ivar Hoop ütles, et lapselapsed on nagu oreliviled, eri vanuses (aastasest kuni kaheksateistkümneni välja) ja kõigiga tuleb mängida ja juttu ajada natuke erinevalt. Ta lisas, et peres on traditsioon, et ka lastelaste sünnipäevi tähistatakse ning seetõttu nähakse üksteist üsna sageli. Suhtlust oma lastelastega tänapäeva maailmas, kus vanavanemad ja lapselapsed üksteist harva nägema kipuvad, peab Hoop oluliseks ja inspireerivaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles