Rattamaraton tuleb päriselt, kinnitab korraldaja

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Tartu rattamaraton on seni toimunud alati ja iga ilmaga, nagu näiteks mullu, mil vihma sadas ja muda lendas.
Tartu rattamaraton on seni toimunud alati ja iga ilmaga, nagu näiteks mullu, mil vihma sadas ja muda lendas. Foto: Margus Ansu

Enamik suuri spordiüritusi on viiruse leviku tõttu ära jäänud või asendatud virtuaalsega, aga aasta suurim maastikurattafestival, 23. Tartu rattamaraton tuleb 20. septembril päriselt, kinnitas selle suure võistluse peakorraldaja Indrek Kelk eile.  

Kuid osalejatel tuleb arvestada muudatustega, et kõik tunneksid end turvaliselt.  Esikohal on hügieen, see puudutab nii käte pesemist ja desinfitseerimist kui ka toidujagamise ümberkorraldamist. Samuti on väga tähtsad isikukaitsevahendid, mida kannavad korraldajad ja soovi või vajaduse korral ka kohalviibijad.

Et võistlus käib värskes õhus, siis üleüldist maski kandmise kohustust ei ole. «Loodame ja usume, et inimesed tahavad ka edaspidi rahvaspordiüritustest osa saada ja järgivad nõuandeid,» ütles Indrek Kelk.

Süüa saab toidupunktides ja pärast finišeerimist. Muutunud on ainult serveerimise viis ehk toidupunktidest saab täpselt samasugust toitu nagu enne, kuid topsidest. Topsides on nii soolase toidu kui ka magusa valik. Finišis pakutakse endiselt suppi, leiba, juua ja midagi magusat ning toitu jagatakse kontaktivabalt. Söök on kandikule ära pandud, ise enam midagi eraldi võtta ei saa.

Sõidavad ka osalejate bussid. Kuid et buss on kinnine ruum, peab seal kandma maski. Kellel oma maski pole, saab selle bussijuhilt.

Finišis Elvas Tartumaa tervisespordikeskuses käivad kõik tegevused õues. Pesemisvõimalus on ainult välikraanide all ja sauna ei saa, et vältida viiruse levikut.

Ainus suletud ruum finišis on riietumistelk, kus tuleb maski kanda. Kellel endal maski pole, saab selle korraldajalt.

Kas on siiski oht, et rattamaraton jääb ära? Praeguses olukorras ja arvestades ürituseni jäänud aega, on väga väike võimalus, et asjad sedavõrd halvasti läheksid, vastas Kelk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles