Käsitöölised ja väiketootjad ootavad linlasi Maarjalaadal

Tartu Postimees
Copy
Laadalisi oodatakse sel korral Tartu avaturule.
Laadalisi oodatakse sel korral Tartu avaturule. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Maarjalaat avatakse homme kell 8 hommikul Tartu avaturul, Soola tn 10. Kuna tavapärases asukohas oleks inimeste arvu piiramine terviseohutuse tagamiseks keeruline, naaseb Maarjalaat oma traditsioonilisse asukohta Raekoja platsil ja Küüni tänaval järgmisel aastal.  

«Meie saame ja tahame laadalistele rõõmu tuua ning majandusele hoogu anda. Hetkeolukorra tõttu teeme Maarjalaada avaturu piiratud territooriumil, kus saame paremini tagada terviseohutuse ja vajaduse korral reguleerida külaliste arvu,» ütles AS-i Tartu Turg juhataja Rene Kiis.  

Avaturu territooriumile lubatakse korraga maksimaalselt 1500 külastajalt. Lisaks on turg rakendanud mitmeid lisameetmeid. Näiteks tihendanud üldkasutatavate pindade koristusgraafikuid ning ostjatele on kättesaadavad desovahendid. Paigaldatud on ka üle kahesaja sildi ja viida, mis külalist avalikus ruumis abistavad.

«Ikka selleks, et hoida meie kõigi tervist. Sellisel moel proovime elu käigus hoida, mitte seisma jätta. Kõik saab ju alguse igaühe enda käitumisest,» sõnas Kiis.  

Avaturul kaupleb vabas õhus üle seitsmekümne Tartu Maarjalaada käsitöö valmistaja ja väiketootja. Sepiste ja puidust kodutarvikute tootjad, vaibategijad, ehtekunstnikud, rahvariiete ja nahast käsitöö valmistajad, lasteraamatute ja -riietega kauplejad ning paljud teised ettevõtjad on kauba valmis seadnud ning soovivad linlastele oma tööga elamusi pakkuda.

Lisaks on avaturul kokku üle 100 püsikaupleja, kes pakuvad tartlastele värskeid taimi ja vilju, et oma keha ning vaimu vitamiinidega kosutada. Müügipaviljonidel on kodu- ja spordikaupu, riideid, jalanõusid ning tooteid, mida mujalt kaubandusest ei leia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles