Elva vallas jahipüssiga mehe tapnud hobijahimehe üle algas kohus

Lenel Karu
, reporter
Copy

Sel kevadel, 12. mai õhtupoolikul sai Lõuna prefektuur väljakutse tulistamisega päädinud sündmusele Elva valda Neemiskülla Kuudi tallu. Politseinikud leidsid sealt eest 59-aastase mehe, keda oli tulistatud jahirelvast ja kes suri sündmuskohal. Tapmises kahtlustatavana pidas politsei esialgu kinni kaks 53-aastast hobijahimeest, kaksikvennad Riho ja Theo Varblase. Neist esimene vabastati peagi, teisele vennale Theo Varblasele esitati süüdistus tapmises ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises. Täna peeti Tartu kohtumajas selle kriminaalasja eelistung.

Eelistungil tuli arutlusele Riho Varblase ja Theo Varblase süüasjade ühendamise võimalus. Hetkel on kaks kriminaalasja eraldatud ning kummagi menetlusega tegeleb erinev kohtunik. Kaitsja Heiki Kuninga seisukoht oli täna, et kuna tegemist oli sama sündmuse raames toimunud kriminaalasjadega ja ühe konkreetse relvaga, puudub õiguslik alus nende eraldamiseks.

Prokurör Tatjana Tamm leidis, et kuigi tegemist on samas kohas toimunud sündmusega, on süüdistused kummalegi vennale erinevad. Kohtunik Raina Pärn palus kriminaalasjade ühendamiseks pöörduda kaitsjal teise kohtuniku poole, kes menetleb Riho Varblase süüasja.

Tänasel eelistungil arutleti üldmenetluse edasisi toiminguid, tsiviilasja puudutavaid küsimusi ja teisi korralduslikke teemasid. Theo Varblast kohtusaalis polnud, kohal oli vaid teda esindav advokaat. Üldmenetlus jätkub novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles