Tartumaale lisandus neli uut koroonapositiivset

Tartu Postimees
Copy
Koroonatest.
Koroonatest. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 845 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 32 testi tulemus osutus positiivseks. Rahvastikuregistri andmete järgi laekus neli uut positiivset testitulemust Tartumaale. 

Kõige rohkem laekus uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 16 inimesel. Ida-Virumale laekus üheksa uut positiivset testitulemust. Lõuna-Eesti piirkondadest lisandus üks uus positiivne testitulemus Võrumaale. Kahel juhul puudus positiivse proovi andnutel rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Tartumaale ja Võrumaale lisandunud juhtumite puhul on tegemist varasemate haigestunute lähikontaktsetega. Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga kolm kollet: perekondlik nakatumine (kuus inimest), Võru sünnipäev (18 inimest, kellest üks on Lääne regionaalosakonna jälgimisel) ja Itaalia reisi kolle (üheksa haigestunut, viis neist on  Lääne regionaalosakonna jälgimisel). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviiruse tõttu 305 inimest, kellest 35 on haigestunud. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 35 inimest, kellest üheksa on haigestunud.

Terviseamet paneb südamele: kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui kaks meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kindlasti võiksid üritustel osalejad oma telefoni paigaldada koroonarakenduse HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

11. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 13 inimest, juhitaval hingamisel on üks patsient. Koju ei saadetud kedagi, uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati 4. Tänaseks on haiglates lõpetatud 418 COVID-19 haigusjuhtumit 405 inimesega.

11. septembri seisuga on tervenenud 2 233 inimest. Neist 1 701 inimese (76,2%) haigusjuhtum on lõpetatud, 532 inimesel (23,8%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist. Viimase 14 päeva haigestumus 100 tuhande inimese kohta on 21,75.

Eestis on kokku tehtud ligi 168 tuhat esmast testi, nendest 2 632 ehk 1,56 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata veebiaadressilt www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles