Mitukümmend ringlusratast on lagunenud (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu Linnatranspordi juhataja Roman Meeksa näitab murdunud raamiga jalgratast, mis sai augusti alguses kannatada liiklusõnnetuses Turu ja Tehase tänava ristmikul. Temast paremal on taastamiskõlbmatute rataste detailid ja vasemal rattad, millelt saab veel varuosi võtta.
Tartu Linnatranspordi juhataja Roman Meeksa näitab murdunud raamiga jalgratast, mis sai augusti alguses kannatada liiklusõnnetuses Turu ja Tehase tänava ristmikul. Temast paremal on taastamiskõlbmatute rataste detailid ja vasemal rattad, millelt saab veel varuosi võtta. Foto: Margus Ansu

Eelmise aasta juunis 750 rattaga avatud Tartu rattaringluse ratastest on 38 jõudnud sellisesse seisu, et on kaalumise koht, kas need väärivad taastamist. Põhjus võib olla vandalism, loomulik väsimine, sest läbisõidud on suured, aga ka liiklusõnnetused, ütles linnaasutuse Tartu Linnatransport juhataja Roman Meeksa.

Paarikümne ratta küljest on võetud ära kõik, mis varuosadeks kõlbab, veel 18 on sellised, millelt saab varuosi võtta. «See on tasakaalu küsimus, kas tasub veel remontida või on otstarbekam soetada uus ratas,» sõnas Meeksa.

Rattaringluse tehniline juht Ilmar Part ütles, et põhiline on raam. Kui raam on vigastada saanud, saaks ka uue tellida, aga majanduslikult pole see mõistlik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles