Sel suvel käis muuseumis ligi poole vähem inimesi kui eelmisel

Karolina Kadak
, reporter
Copy
Koroonakriisi tõttu vähenes Tartu ülikooli muuseumi teenistus ning kokkuhoiukohti otsides töötas muuseumi direktor Mariann Raisma ka külastusjuhina.
Koroonakriisi tõttu vähenes Tartu ülikooli muuseumi teenistus ning kokkuhoiukohti otsides töötas muuseumi direktor Mariann Raisma ka külastusjuhina. Foto: Sille Annuk

Pärast keerulist kevadet ei olnud turismipaikadel suvel suurt külastatavust ja käivet oodata. Kuid leidlikud lahendused on aidanud Tartu muuseumidel probleemi veidi leevendada.

Tartu ülikooli muuseumi külastajate arv vähenes pea poole võrra. TÜ muuseumi kolme majja ehk vanasse toomkirikusse, ülikooli peahoones tegutsevasse kunstimuuseumi ja tähetorni leidis suvekuudel tee ligi 10 000 inimest, tavaliselt on neid samal ajal olnud 19 000 ringis. Sealjuures on ka välisturistide hulk vähenenud: kui varem oli neid ligi 50 protsenti, siis tänavu oli nende osakaal langenud 30 protsendile.

«Külastajate arvu suurendamiseks pakkusime mitmesuguseid soodustusi, korraldasime giidituure ja ringkäike muuseumimajades, linnas ja Toomel, kuhu kerkis ka interaktiivne teaduslinn,» rääkis Tartu ülikooli muuseumi direktor Mariann Raisma. Aprillis avati ülikooli kunstimuuseumis uus näitus «Kivilõikekunsti lummus» ning juunis tähetorni aias välinäitus «Hommikutäht», mis mõlemad on pühendatud Karl Morgensterni 250. sünniaastapäevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles