Veel üks Tartu ülikooli tudeng nakatus koroonaviirusesse

Lisete Reineberg
Copy
​Tartu ülikool läheb sügisele vastu uue juhendiga
​Tartu ülikool läheb sügisele vastu uue juhendiga Foto: Artur Kuusi illustratsioon

Järgmine Tartu ülikooli üliõpilane on nakatunud koroonaviirusega, teatas terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht. Praegu on ülikoolis kaks nakatunut, kellel on palju lähikontaktseid. 

Terviseameti andmetel on tudengil 50 lähikontaktset, kes pole kõik ülikooliga seotud. Terviseameti töötajad on kõigi lähikontaktsetega ühendust võtnud ja neile anti korraldus jääda eneseisolatsiooni.

Tartu ülikooli akadeemiline sekretär Tõnis Karki ütles, et tudeng õpib humanitaarteaduste ja kunstide valdkonnas.

Nakatunu kogu kursust ei jäetud eneseisolatsiooni, isolatsiooni jäävad need, kes on olnud haigestunuga kontaktis. Karki selgitas, et paljudel ülikooli valdkondadel pole ühtset tunniplaani ja seega on loengutes koos mitme eriala tudengid.

Tartu ülikoolis on praegu kaks koroonaviirusesse nakatunut. Laupäeval sai ilmsiks, et õigusteaduskonna kolmanda kursuse tudeng on nakatunud koroonaviirusega. Inimesed, kes olid haigestunuga ühel päeval koolis, saadeti eneseisolatsiooni. Luhti sõnul on selle juhtumiga seonduvalt lisandunud üks nakatunu, kes pole ülikooliga seotud.

Hiljuti lisandus Tartusse ka kutsehariduskeskuse nakatunud tudeng, kellel on vähemalt 20 kontaktset. Luhti sõnul pole kutsehariduskeskuse haigestunult nakkus vähemalt seni teadaolevalt edasi läinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles