ERMi näitusekonkursi võitis perelooming

Tartu Postimees
Copy
Foto: Eesti Rahva Muuseum

Eesti Rahva Muuseumi näituseideede konkursi «Oma näitus» publikuhääletusel kogus enim hääli idee «Meie kodune nõiaköök», mis toob vaatajate ette killukese Eestimaa taluköögist ja põnevatest tegemistest, mida hubases köögis pika laua taga koos tehakse.

Näituseidee autorid on Helena-Reet Ennet koos kahe tütre Estella Elisheva ja Ivanka Shoshanaga. «Minu noorem tütar on erivajadusega laps ja soovisin, et meil oleks üheskoos «oma projekt». Nüüd ongi meie peres traditsiooniks saanud ühised käelised tegevused – savist voolimine ja ahjus põletamine, akrüülvärvidega maalimine, ravimtaimede vihtudesse sidumine ja ahju kohale kuivama panemine ning looduskosmeetika valmistamine,» rääkis võiduidee autor Helena-Reet Ennet.

Konkursile «Oma näitus 2020» esitati 13 ideed. Pöidlahoidjad jagus neile kõigile, kuid Eesti Rahva Muuseumi näituste juhi Kristjan Raba sõnul oli võitja edu teiste ees ülekaalukas.

«Me kiirel kaasajal on võluv, kui näituseidee tahab esile tuua ühistegevused perega. On ju ka osalussaali mõte kaasata ja kajastada argielu ning kirglikku ja siirast omaloomingut,» rääkis Raba.

Võidunäitus avatakse Eesti Rahva Muuseumi osalussaalis 2021. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles