Eili Arula: koroonaaja ralli ootamatud võlud

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eili Arula
Eili Arula Foto: Sirje Toomla

Tohutu pikk autorivi Käärikule viival teel. Neis istuvad sajad närvilised tegelased, kelle GPS-seadmed näitavad, et Arula kiiruskatse magusaima pealtvaatamisalani on maad julgelt üle mitme kilo­- meetri, ning kell näitab, et esimese ralli- auto stardini on jäänud mõni minut. Ralli- raadio kaudu jõuab rivis ootajate kõrvu sõnum, et parklasse, kuhu autorivi teel, ei mahu enam maanteemuhkugi ning rallipublikul palutakse autodega nimetatud paika mitte trügida. Fännid juhivad autod tee äärde, löövad ukse tagantkätt kinni ning panevad ummisjalu raja poole jooksu.

See oli üks mälestuspildike mullu Lõuna-Eesti teedel aset leidnud Rally Estoniast, mida väisas ligi 55 000 inimest. Toona oli tegu veel pelgalt WRC promotsiooniralliga.

Möödunud nädalavahetusel, mil Rally Estonia oli päriselt osa autoralli MM-sarjast, lubasid korraldajad raja äärde 16 000 pealtvaatajat. Autoralli MM-etapi mõistes oli tegu käputäiega. WRC ülekannete kommentaatorid rõhutasid, et need 16 000, kel õnnestus raja äärde pääseda, said sel korral kuldse pileti. Tõepoolest, tavaliselt käib autoralli MM-etappe vaatamas mitu korda rohkem pealtvaatajaid. Euroopa etappidel käib raja ääres tavaliselt 100 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles