Linna tekkisid suured punased dramaatilised tähed

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Epp Peedumäe ja Ivar Pilvar tassivad tähte, mis leiab koha ERMi juurde.
Epp Peedumäe ja Ivar Pilvar tassivad tähte, mis leiab koha ERMi juurde. Foto: Sille Annuk

Homme algab Tartus järjekordne Eesti teatri festival Draama, mis avatakse kell 16 raeplatsil installatsiooniga «Pikalauadraama». Selle lavastaja on Elise Metsanurk ning kunstnik, ühtlasi kogu festivali linnakunstnik ja tehniline juht on Rene Liivamägi. Pikk punane laud ning kaks sama pikka ja värvi pinki said paika eile. Festivali etenduspaikade tähistamine puidust tähtedega jätkus ja jätkub täna.

Tartu Uues Teatris on sisse seatud Draama staap, mille pealik Kadi Rutens istus täna pealelõunal piletikassas. Saalis värvis üht «Pikalauadraama» kujunduses tarvilikku peenprussi festivali abiline Tuuli Raadik.

Pildistamise ajal tegutses staabis Kadi Rutens.
Pildistamise ajal tegutses staabis Kadi Rutens. Foto: Sille Annuk

Samal ajal tõstsid teatri hoovis Uue Teatri lavastusjuht Epp Peedumäe ja tehnik Ivar Pilvar üht suurt äsja valminud punast festivalitähte, et saata see ERMi kui festivali etenduspaiga juurde. Teised tähistatud kohad, kus toimuvad Draama tänavused etendused, on Vanemuise väike maja, Karlova teater, Genialistide klubi ja Tartu Uus Teater.

Festivali avamisel homme kell 16 tegutsevad raeplatsil pika laua taga, peal ja all näitlejad, kes liitusid sellest hooajast Vanemuise ja Tartu Uue Teatriga: Ekke Hekles (Tartu Uus Teater), Oskar Seeman (Vanemuine), Martin Kork (Tartu Uus Teater), Ken Rüütel (Vanemuine), Andreas Aadel (Tartu Uus Teater) ja Kaarel Pogga (Vanemuine). Oma panuse annab «Pikalauadraamasse» paarkümmend festivali vabatahtlikku abilist.

Pikk laud raeplatsil ootab festivali avamist.
Pikk laud raeplatsil ootab festivali avamist. Foto: Sille Annuk

Sealsamas laua taga saavad sõna kultuuriminister Tõnis Lukas, linnapea Urmas Klaas ja Draama festivali juht Hedi-Liis Toome.

Eesti teatri festival Draama 2020 toimub teisipäevast 13. septembrini.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles