Roheline erakond sihib valimistel Tartus vähemalt viit kohta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Roheliste veebilehe fragment.
Eestimaa Roheliste veebilehe fragment. Foto: http://www.erakond.ee/

Erakond Eestimaa Rohelised Tartu piirkonna tänasel aastakoosolekul seadsid erakonna liikmed eesmärgiks saada oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel Tartu volikogus vähemalt viis kohta.


Roheline erakond on 49-liikmelises linnavolikogus hetkel esindamata. Tartu volikokku said rohelised esmakordselt juba 20 aastat tagasi, mis võideti valimised ühisnimekirjas koos Rahvarindega, teatas Roheliste erakond.

Roheliste üks peateemasid kohalikel valimistel saab olema otsedemokraatia rakendamine ehk elanike aktiivne kaasamine otsustusprotsessidesse ja kohalike kogukondade arvamusega arvestamine. Tartus lisanduvad säästva planeeringu- ja transpordikorralduse küsimused, roheluse säilitamine, elamufondi energiasääst, hariduse, lasteaiakohtade ja teised olulised teemad.

Roheliste Tartu piirkonna valimisnimekiri ja programm valmivad kevadel. Rohelised pole veel otsustanud, kas osaleda Tartus valimistel erakonnana või valimisliidus, nimekirja nähakse liitumiseks avatud platvormina linna arengust huvitatud kohalikele kodanikuühendustele ja seltsingutele.

Rohelise erakonna Tartu piirkonna aastakoosolek valis piirkonna esimeheks tagasi Peep Mardiste ning juhatusse lisaks Sirli Pehme ja Ene Savolaineni.

Samas toimunud roheliste Tartumaa maakondlik üksus valis juhatuse esinaiseks taas Juta Lutsu ning juhatuse liikmeteks lisaks Dagmar Mattiiseni ja Elmer Joandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles