Järgmisel nädalal selgub uus sibulapirukameister

Tartu Postimees
Copy
Eelmisel aastaa Sibulatee puhvetite päeval valminud küpsetised.
Eelmisel aastaa Sibulatee puhvetite päeval valminud küpsetised. Foto: Ahto Sooaru

Uuel nädalal leiab Kolkjal viiendat korda aset Sibulatee puhvetite päev. Selle käigus valitakse Sibulatee piirkonna parim sibulapirukameister.

Parimat sibulapirukameistrit valitakse Sibulateel teist korda. Eelmisel aastal oli žürii ees ligi 20 pirukat, mille põhiline komponent oli kohalik Peipsi sibul. Parima sibulapiruka küpsetas žürii hinnangul Natalja Rästas.

Aasta jooksul on Rästas saanud tiitli toel palju uusi pirukaarmastajatest kliente, kes on seda spetsiaalselt Kolkjasse pirukat maitsma sõitnud. Sel aastal avab valitsev meister ametliku puhveti, seega saaavad puhvetite päeva külalised proovida eelmise aasta meistri sibulapirukaid.

Sibulateelised jätkavad samuti traditsiooniga anda välja pilkupüüdvaima sibulamüüja aumärk. Augustis ja septembris on Varnja, Kasepää ja Kolkja külatänavad palistatud sibulamüüjatega. Iga aastaga on ka väljapanekud järjest uhkemaks läinud, seetõttu on Sibulatee ettevõtjad otsustanud hea sõna ja aumärgiga toetada silmapaistvama väljapanekuga kohalikku kauplejat. Pilkupüüdvaim sibulamüüja selgub samuti 12. septembril.

Puhvetite päeval on avatud kakskümmend puhvetit. Need paiknevad kogu Sibulatee piirkonnas ning on avatud kella kümnest kuueni õhtul.

Parim sibulapirukameister selgub 12. septembril kella 12 ajal Peipsimaa külastuskeskuses Kolkjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles