Tuumajaam Tartusse? Volikogu esimees kutsub tuumaenergia poolt meelt avaldama (7)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu volikogu esimees Lemmit Kaplinski on Tartus tuumaenergeetika toetuseks korraldatava meeleavalduse eestvedajaid. Sarja «Stand Up for Nuclear» meeleavaldused toimuvad septembri teises pooles kümnetes maailma linnades.
Tartu volikogu esimees Lemmit Kaplinski on Tartus tuumaenergeetika toetuseks korraldatava meeleavalduse eestvedajaid. Sarja «Stand Up for Nuclear» meeleavaldused toimuvad septembri teises pooles kümnetes maailma linnades. Foto: Sille Annuk, Fotomontaaž

Tartu volikogu esimees Lemmit Kaplinski (SDE) on 18. septembriks Tartusse plaanitud meeleavalduse «Stand Up for Nuclear» («Toeta tuumaenergiat») eestvedajaid, kuid tema sõnul ei saa sellest välja lugeda toetust Tartusse tuumajaama ehitamisele.

Miks on vaja tuumaenergia toetuseks meelt avaldada?

Tuumaenergia on üks selliseid energiatootmise viise, mis on väga palju saanud väga negatiivset kajastust, suuresti teenimatult. 18. septembri demonstratsioon on osa rahvusvahelisest rohujuure initsiatiivist, et juhtida tähelepanu tuumaenergeetika positiivsetele külgedele ja olulisele rollile kliimamuutusega võitlemisel. Meeleavaldus on osa rahvusvahelisest meeleavalduste sarjast, mida korraldavad meiega koos kümned linnad üle maailma.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles