Ülikooli kliinikumi uueks juhiks saab ekspankur Priit Perens (4)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Priit Perens
Priit Perens Foto: Jaanus Lensment

Tartu ülikooli kliinikumi nõukogu valis täna kliinikumi uueks juhatuse esimeheks Priit Perensi, kes on varem olnud Swedbanki Balti panganduse juht.

Kliinikumi nõukogu esimehe Urmas Klaasi sõnul toetas nõukogu Priit Perensit tänu tema kogemusele suurettevõtte tegevjuhina, aga ka nõukogu esimehena ja liikmena rahvusvahelistes ettevõtetes.

«Nõukogu tõstab esile Priit Perensi juhtimiskogemust, on tal laialdane kogemus struktuurireformide läbiviimisel nii Eestis kui ka rahvusvahelistes institutsioonides,» selgitas Klaas.

Perensi sõnul on tema eesmärk Eesti meditsiini juhtivas raviasutuses edasi arendada patsiendikeskset ravi, väärtustada meeskonnatööd ja teha head koostööd Tartu ülikooliga. «Et arendada patsiendikeskset ravimudelit, soodustada kaasavat juhtimist ja meeskonnatööd, on kliinikumi nõukogu algatanud struktuuri- ja juhtimisreformi, mida asun edasi viima,» sõnas Perens pressiteate vahendusel.

ERR uudisteportaali andmetel hakkab uus juht saama palka 8500 eurot kuus. 

Perens on olnud seotud Eesti pangandusega selle algusaegadest, töötades erinevatel positsioonidel. Ta oli aastatel 2008–2014 Swedbank AS-i tegevjuht, 2015–2017 Swedbank Grupi tegevjuhtkonna liige, vastutades Balti panganduse eest ja Baltikumi tütarpankade nõukogude esimees.  Aastatel 2017–2019 oli ta nõukogu liige Swedbank Grupi Eesti, Läti ja Leedu pankades. 

Priit Perens lõpetanud Tartu ülikoolis majandusküberneetika eriala cum laude ning õppinud Tartu ülikooli doktoriõppes majandusfilosoofiat. 2017. aastast on ta haigekassa nõukogu liige.

Kliinikumi juhatuse esimehe ametiaeg kestab viis aastat.

Tartu Postimehe andmetel olid kandidaatide hulgas veel rindkerekirurg Tanel Laisaar ja endine ravimiameti peadirektori asetäitja, kliinikumi arst-õppejõud Alar Irs.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles