«Rakett 69» pingelise duelli võitis Miina Härma õpilane Uku Andreas Reigo

Tartu Postimees
Copy
«Rakett 69» juubelihooaja võitja 17-aastane Miina Härma gümnaasiumi õpilane Uku Andreas Reigo.
«Rakett 69» juubelihooaja võitja 17-aastane Miina Härma gümnaasiumi õpilane Uku Andreas Reigo. Foto: ERR

Pingeline duell selgitas väljas ETV teadussaate «Rakett 69» juubelihooaja võitja, kelleks on 17-aastane Miina Härma gümnaasiumi õpilane Uku Andreas Reigo.

«Raketi võitmine on enamat kui eesmärkide saavutamine, see on unistuse täitumine. See on see, mille poole pürgisin lapse east,» rõõmustas «Rakett 69» juubelihooaja säravaim noorteadlane Uku Andreas Reigo.

Praegu Miina Härma gümnaasiumis õppiv noormees läks finaalis vastamisi endise meeskonnakaaslase Riko Piirisilla vastu, võidu tõi Uku Andreas Reigole ladus meeskonnatöö ja lõpuni veatult töötav Rube Goldbergi ahelreaktsioonimasin.

Teadussaate 10. hooaja võitnud Uku Andreas Reigo käib 11. klassis, aga unistab juba praegu suurelt. «Saatest saadud kogemus ja praktikavõimalused lubavad mul saavutada oma eesmärk - viia läbi energeetika revolutsioon Eestis ja ka mujal maailmas,» näeb võitja oma tulevikku. 

«Rakett 69» võitjat premeeriti 10 000-eurose teadusstipendiumiga, teisele kohale pani 5000 euro suuruse preemia välja HK Unicorn Squad. Lisaks teadusstipendiumile tagab saate võit Uku Andreas Reigole tulevikus ülikoolikoha, mõlemat finalisti ootab praktikakoht Eesti Energias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles