Tartu koolides sai aabitsa 1236 last

Armas Riives
, reporter
Copy

Veeriku koolis kogunes 1. septembri aktusele 93 esimese klassi õpilast, mis tähendab, et selles koolis on kõige nooremaid poisse ja tüdrukuid koguni viis paralleelklassi.

Kuna uute õpilaste emad-isad pidid koroonaajale omaselt aulas istuma kahekaupa parajate vahedega, siis kõik korraga saali ei mahtunudki. Nii peetigi lausa kaks aktust.

«Koolis käies õpid avastama maailma ja leidma paljudel küsimustele vastused. Iga päevaga saad targemaks, aga targaks saamise tee on pikk, sest me õpime kogu elu,» tervitas uusi õpilasi Veeriku kooli direktor Ruth Ahven.

1.b klassis õppima asunud 7-aastane Nelli Lozovski kinnitas, et aktusel aabitsat kätte saades tal jalg värisema ei hakanud. Ta ootas kooli algus väga, sest kodus hakkas igav. «Aga õppida mulle tegelikult nii väga ei meeldi,» tunnistas tüdruk ausalt.

Veeriku kooli esimesse klassi seitsmeselt astunud Nelli Lozovski uue kooliaasta eel ärevil ei olnud. Kõige rohkem ootab ta kooliaastalt algavaid vene keele tunde.
Veeriku kooli esimesse klassi seitsmeselt astunud Nelli Lozovski uue kooliaasta eel ärevil ei olnud. Kõige rohkem ootab ta kooliaastalt algavaid vene keele tunde. Foto: Kristjan Teedema

Ka kuueaastane Walter Pütt ütles, et ootas kooli pikisilmi, sest tahab juba õppima hakata. 

Kuueaastaselt kooliteed alustanud Walter Pütti (aabitsaga) tulid õnnitlema isa Priit, ema Merle ja teist klassi alustanud vend Jaan Aleksander.
Kuueaastaselt kooliteed alustanud Walter Pütti (aabitsaga) tulid õnnitlema isa Priit, ema Merle ja teist klassi alustanud vend Jaan Aleksander. Foto: Kristjan Teedema

Kõikide Tartu koolide peale kokku sai eile aabitsa 1236 esimese klassi õpilast. Gümnaasiumides alustas õpinguid 1061 noort ja Tartu kutsehariduskeskuses 1457 esmakursuslast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles