Ralli toob kokku tavalisest rohkem koroonatestijaid

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Eile ennelõunal oli Teguri tänava Synlabi ukse esine inimestest peaaegu tühi. Samas tunnistas laboriarst Anneli Raave-Sepp (vasakul), et veidi varem oli seal korraga 15 prooviandjat.
Eile ennelõunal oli Teguri tänava Synlabi ukse esine inimestest peaaegu tühi. Samas tunnistas laboriarst Anneli Raave-Sepp (vasakul), et veidi varem oli seal korraga 15 prooviandjat. Foto: Kristjan Teedema

Kõik nädala lõpus Rally Estonial startivad võistlejad, nende meeskonnaliikmed ja ERMi rajatava võistluskeskusega seotud inimesed peavad andma koroonaproovi. Tartus saavad nad seda teha Teguri tänaval Synlabi laboris, sellega samas ärihoones tegutseb teisigi ettevõtteid. Seepärast on loogiline küsida, kas selline korraldus võib ühte ooteruumi kokku tuua liiga palju inimesi ja suurendada seeläbi hoopis viiruse levimise riski.

Tartu Postimehe poole pöördus hiljuti üks Synlabi labori kõrval Medita kliinikus sageli eriarsti juures käiv inimene ja kurtis, et on mitmel korral näinud, kuidas koroonaproovi andma tulnud inimesed on fuajees tihedalt puntras koos ning osa neist ei kanna maski. Lisaks avaldas ta arvamust, et koridoris on läppunud õhk, mis annab tunnistust kehvast ventilatsioonist.

Et ajakirjanikule muret kurtnud inimene kuulub koroonaviiruse mõttes riskirühma, pidas ta loomulikuks, kui temataolisi inimesi sellises kohas võimalikust riskist näiteks välisuksele riputatud sildiga hoiatataks. Ta märkis, et ta pöördus sama tähelepanekuga ka terviseameti poole, kuid oli väidetavalt saanud sealt vastuse, et Teguri tänava Synlabi proovivõtmise korraldus vastab igati normidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles