Aivar Kokk jäi vallavolikogu esimehena umbusaldamata (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu rahanduskomisjoni esimees ja Jõgeva vallavolikogu esimees Aivar Kokk.
Riigikogu rahanduskomisjoni esimees ja Jõgeva vallavolikogu esimees Aivar Kokk. Foto: Sander Ilvest

Jõgeva vallavolikogu asus eelmisel neljapäeval hääletama volikogu esimehele Aivar Kokale esitatud umbusaldusavalduse üle. Avaldusele kirjutas alla üksteist vallavolinikku kahekümne seitsmest ning selle poolt hääletas kümme vallavolinikku, mis tähendab, et volikogu esimees Aivar Kokk, kes on ühtlasi riigikogu rahanduskomisjoni esimees, saab ametis jätkata.

Umbusaldajad heitsid Kokale ette, et ta rikub võimude lahususe printsiipi ning sekkub pidevalt vallavalitsuse ja -ametnike töösse.

Endine Jõgeva vallavanem, kevadel opositsiooni tõugatud keskerakondlane Aare Olgo tunnistas, et volinikud kurdavad talle, et Aivar Kokk kipub petma ja volinikke lubadustega ninapidi vedama. «Ma olen neile vastu vaielnud, sest mind isiklikult pole Aivar Kokk kunagi petnud,» sõnas Olgo istungil. «Täna aga lugesin ma valla lehte, kus oli Aivar Koka lühikeses loos kuus või seitse valet või pooltõde.» Olgo avaldas istungil kahtlust, et Koka lubadused ja plaanid lähevad lõpuks lörri ning tema tegevus teeb vallale kahju.

Kokk seevastu lausus, et umbusaldamine ongi opositsiooni õigus ja võimalus. «Jah, volikogu on see, kes juhib valda, jah, volikogu esimees on tänase koalitsiooni esimees, jah, volikogu esimees teeb ilma rahata võib- olla rohkem tööd, kui eelmises valitsuses mõni teine inimene,» põhjendas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles