Isaduse mitu palet

Kerli Jõgi
, teatrikriitik
Copy
Haigla sünnitusosakonna ooteruumis kohtuvad alkoholilembene ja sõbralik Eduard (vasakult, Margus Jaanovits), noor ja ärev Artjom (Reimo Sagor), kidakeelne ja mõtlik Igor (Hannes Kaljujärv) ning uhke ja elujõuline Aleksei (Riho Kütsar).
Haigla sünnitusosakonna ooteruumis kohtuvad alkoholilembene ja sõbralik Eduard (vasakult, Margus Jaanovits), noor ja ärev Artjom (Reimo Sagor), kidakeelne ja mõtlik Igor (Hannes Kaljujärv) ning uhke ja elujõuline Aleksei (Riho Kütsar). Foto: Maris Savik/Vanemuine

Sadamateatris esietendunud Vanemuise uuslavastus «Kaalud» avab lapsevanemaks saamise ja olemise tagamaid nelja meestegelase vaatepunktist. Eri vanuses meeste kogemused näitavad, et lapse sünd pole ka isadele päris valutu sündmus.

Artjom (Reimo Sagor) on noor ja ärev, Aleksei (Riho Kütsar) uhke ja elujõuline, tema sõber Eduard (Margus Jaanovits) alkoholilembene ja sõbralik ning Igor (Hannes Kaljujärv) kidakeelne ja mõtlik. Välja arvatud Eduard, on mehed kohe-kohe sündiva lapse ootuses, ehkki ainus, mis seda algul reedab, on seinale kinnitatud punaste ja siniste täppidega sünniarvestustabel.

Ootesaali keskel laiutab läbipaistev vahesein, mille ümber kujundavad ruumi pruunid kunstnahast istmed vaheldumisi moodsamate hallide plasttoolide ja kunstlilledega. Seinu ja põrandat katavad mahedad toonid ning ainus silmapaistev objekt laval on tagaseinas automaatselt sulguv ja avanev kahepoolne klaasuks. Kõik muu on haiglale omaselt anonüümne. Esemed ootesaalis oleks nagu pärit eri kümnenditest, nagu ka tegelased, kes ruumis kogemusi vahetavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles