Tartu lühiuudised

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Räppar Reket esineb täna Kaarsillal koolialguse peol.
Räppar Reket esineb täna Kaarsillal koolialguse peol. Foto: Remo Tõnismäe

Tarkusepäev toob noored kesklinna

Tartu kesklinnas tuleb täna ülelinnaline koolialgusepidu.

Ülejõe pargis messialal saab tutvuda sellega, mida saab teha huvikoolides, spordiklubides ja muude huvitegevuse pakkujate juures, ning nende tegevuses kaasa lüüa. Interaktiivsete töötubadega on kohal näiteks karateklubi Falco, lastekunstikool, huvikool HuviTERA, FC Santos Tartu, Tartu ülikooli muuseum, SK Jõud Junior ja paljud teised.

Kaarsillal on lava, kus astuvad üles noorte DJde kooli õpilased, Evella ja kell 19 räppar Reket. Esinevad ka JJ-Streeti tantsukooli noored ja Kolme Põrsakese teadusteater. Lisaks teeb Emajõel vinget köielkõnnisõud Tauri Vahesaar. TPM

Kultuurihoone ja multihall võistlevad raha pärast

Tartu linn tegi riigikogu kultuurikomisjonile ettepaneku toetada riiklikult tähtsa kultuuriehitisena kultuurkapitali rahast südalinna kultuurikeskuse rajamist. Vabaduse puiestee äärde parki kavandatud 22 000-ruutmeetrisse hoonesse on plaanitud ruumid kunstimuuseumile ja linnaraamatukogule, blackbox-saal ning ärifunktsioonid, nagu parkimine, toitlustus ja rendipinnad loomemajandusele.

Rajatise hinnaks on Tartu linn nimetanud 60 miljonit eurot. Linn panustab kava kohaselt omaosalusena 15 miljonit eurot, erainvesteeringuid kaasatakse viis miljonit eurot, toetust küsitakse kuni 40 miljonit eurot.

Tartu volikogu valimisliit Tartu Eest on esitanud ettepaneku, mille kohaselt võiks nimekirja lisada Raadile kavandatud mitmeotstarbelise kuni 7000 kohaga halli ühes perekeskusega. Selle hind on ettepaneku järgi 32–40 miljonit eurot, millest riigi toetus peaks olema 80 protsenti.

Tartu volikogu Keskerakonna fraktsioon ja Keskerakonna Tartu piirkond on saatnud ettepaneku jätta südalinna kultuurihoone toetuseta ja eelistada Raadi multihalli, mida tuntakse ka Arena Tartu nime all.

«Südalinna kultuurikeskus, mis hinnanguliselt oleks maksumuselt samas kategoorias Tartu linnahalliga, ei loo võrdväärseid võimalusi ei Tartu linna ega ka regiooni arenguks,» kirjutavad Jaan Toots ja Vladimir Šokman. TPM

Palju medaliste valis tervishoiukõrgkooli

Tartu tervishoiukõrgkoolis rakenduskõrghariduse õppekavadel õpingute alustajatest on igal kaheksandal lõpetatud gümnaasium hõbe- või kuldmedaliga.

Näiteks füsioterapeudi õppekava esimesel kursuse 30 üliõpilasest 17 on lõpetanud gümnaasiumi kuld- või hõbemedaliga. Kokku alustab õe, ämmaemanda, füsioterapeudi, bioanalüütiku, tervisekaitsespetsialisti ja radioloogiatehniku rakenduskõrghariduse õpinguid 274 õppurit, neist 34 medalisti.

Tervishoiukõrgkoolis alustavad õpinguid lisaks rakenduskõrghariduse üliõpilastele ka 102 kutseõppurit lapsehoidja, tegevusjuhendaja, erakorralise meditsiini tehniku ja massööri õppekaval ning 36 terviseteaduse magistranti, kokku 412 esmakursuslast. TPM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles