Ihaste ratsakooli direktoril lasub pedofiiliakahtlus (8)

Armas Riives
, reporter
Copy
Pärna talu hobusel ratsutandu Marko Villemsonil lasub pedofiiliakahtlus.
Pärna talu hobusel ratsutandu Marko Villemsonil lasub pedofiiliakahtlus. Foto: Margus Ansu

Politsei vahistas reedel Ihaste ratsakooli direktori ja treeneri Marko Villemsoni laste seksuaalse väärkohtlemise kahtlustusega. Tartu Postimehele laekunud ütluste põhjal väärkohtles Villemson 13–14-aastaseid ratsakooli tüdrukuid.

Prokuratuur taotles Marko Villemsoni vahistamist kaheks kuuks ning kohus selle taotluse ka rahuldas, kinnitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria Gonjak. Marko Villemsoni kahtlustatakse lasteealiste seksuaalses väärkohtlemises ning seksiga ahvatlemises. Sellise kuriteo eest võib kohus karistada kuni kolme aastase vangistusega.

Ihaste ratsakooli direktori koha üle võtnud Siim Nõmmoja sõnul oli Villemsoni kinnipidamine neile ootamatu. «Meile kõigile oli vahistamine šokk ja arusaamatu lugu. Ma loodan väga, et politsei selgitab juba varsti täpsemad asjaolud välja,» rääkis ta.

Marko Villemson on praegu ametist eemaldatud ning tema treenerikutse on peatatud seni, kuni uurimine käib. «Praegu proovime oma tööd ümber korraldada ja töötame, et ratsakooli õppetöö rutiin taastuks,» rääkis Nõmmoja.

Ihaste ratsakooli õppejuhi Vivika Danieli sõnul ei ole politsei ratsakooli töötajaid üle kuulanud. «Meile pole teada, kas süüdistus oli seksuaalne väärkohtlemine või suusõnaline või kirjalik ahistamine,» ütles Daniel. «Ka ratsakooli lapsed ja vanemad olid hämmingus, et niisugune süüdistus tehti. Mina isiklikult ei oleks teda kunagi osanud sellises kuriteos kahtlustada. Ta on ja oli ideaalne treener, kes sai väga hästi läbi kõikide oma õpilastega. Polnud vahet, mis vanuses nad olid.»

Et hoiduda ebasündsast füüsilisest kontaktist õpetaja ja õpilase vahel, töötavad Danieli sõnul ratsakoolis mitmed naisõpetajad, kes assisteerivad tüdrukuid, meesõpetajad juhendavad poisse. «Kui tüdrukutel on vaja paranda kehahoidu, siis ei paranda meesõpetaja kättpidi kehahoidu,» selgitas Daniel.

Villemson juhendas ratsakoolis edasijõudnud 11-aastaseid ja vanemaid õpilasi. «Neile kättpidi kehahoidu parandada või muul moel käsi vastu panna aga ei ole vaja,» märkis Daniel.

Ihaste ratsakoolis õpivad nii kuueaastased, teismelised kui ka 50-aastased huvilised, praegu treenib seal üle 140 õpilase. Marko Villemson on ratsutamise ja ratsaõppega tegelenud üle 30 aasta. Ihaste ratsakoolis on ta õpetanud kaks aastat.

Et Villemson on kaheks kuuks kinni peetud, ei õnnestunud Tartu Postimehel teda kätte saada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles