Tarkusepäeval kõlab raekoja kellatornis Nublu «Für Oksana»

Armas Riives
, reporter
Copy
Räppar Nublu kontsert Tartu lauluväljakul.
Räppar Nublu kontsert Tartu lauluväljakul. Foto: Sille Annuk

Tartu raekoja kellamäng üllatab tarkusepäeval, 1. septembril Nublu ja Gameboy Tetrise kuulsaks lauldud räpipalaga «Für Oksana». 

Kellamängu muusikajuht Merle Kollom ütles, et uue seade mõtte aitasid ellu kutsuda tema enda lapsed ja nende sõbrad. Tema sõnul oli laste arvates kellamängul esitatav muusika küll kena, aga valdavalt klassikalise suunitlusega palad noori tihti ei kõneta.

«Mul oli ammu plaanis seada kelladele midagi noortepärast, mis paneks neid raeplatsil seisatama, mis üllataks ja pakuks äratundmisrõõmu,» rääkis Kollom. «Minu esimene ja ainus mõte oli Nublu ja temast lähtuvalt muidugi «Für Oksana», mida olen selle loomise ajast igapäevaselt tänu oma poja kodusele muusikavalikule kuulnud. Ise pean seda laulu ja esitust läbi aegade parimaks integratsiooniprojektiks Eestis.»

Kollomi sõnul on seade kellamängule tehtud eelkõige nii, et kuulajad laulu ära tunneksid, kuigi kellade kõla spetsiifika ei võimalda seda üks ühele edasi anda.

«Soovisin säilitada laulule omase sünkopeeriva biidi ja paari noodi vahel edasi antava meloodiasarnase miksi, mida Nublu ja Gameboy Tetris esitavad väga vabalt lauleldes,» kirjeldas Kollom. 

Räpipala «Für Oksana» kõlab Tartu raekoja kelladel 1. septembril kell 12, 15, 18 ja 21 ning septembrikuu kellamängu programmis kell 18 ja 21, kui noored on linnas liikvel.

Septembris kõlavad Tartu kellamängul veel:

  • «Tartu kellad» (Olav Ehala)
  • «Meloodia» (Anton Rubinstein)
  • «Vihmane Tartu» (Matis Leima)
  • «Klokkenzang» (Jos D`Hollander)
  • «Sonatine» (Sjef van Balkom)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles