Põlva-, Valga- ja Võrumaal rakenduvad alkoholimüügi piirangud

BNS
Copy
Politsei lõpetab öise alkoholipiirangu Tartumaal esmaspäevast.
Politsei lõpetab öise alkoholipiirangu Tartumaal esmaspäevast. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäevast piirab politsei öist alkoholimüüki Põlva-, Valga- ja Võrumaal, ühtlasi jätkab politsei öise alkoholimüügi piiramist Tartumaal ja Harjumaal, samuti Ida-Virumaal. 

Põhja prefekti korraldusega keelati möödunud nädala lõpus alkohoolsete jookide jaemüük Harjumaal ajavahemikul kell 23–6. Piirang kehtib kuni korralduse muutmiseni, kuid esialgsel hinnangul on tegemist lühiajalise keeluga, mille kestus sõltub suuresti inimeste endi suhtumisest, käitumisest ning hajutatuse nõude täitmisest. Politsei ja terviseamet hindavad piirangu vajalikkust kord nädalas.

Lõuna prefekt Vallo Koppel rääkis, et kuna uue õppeaasta eel saabub Tartumaale õppureid erinevatest piirkondadest, kus epidemioloogiline olukord on pigem halvenenud, ei saa sel nädalal Tartumaal 7. augustist kehtestatud alkoholimüügi piirangust loobuda. Tema sõnul jätkatakse praegu Tartumaal müügipiirangut ning hiljemalt järgmise nädala reedel hinnatakse terviseametiga koos olukorda.

«Lisaks on alanud nädalal oodata nii Tartumaale kui ka Kagu-Eestisse seoses rallivõistlusega tuhandeid inimesi, kes samuti tulevad siia piirkondadest, kus haigestumuse tase 100 000 elaniku kohta on kõrge. Osalejate, korraldajate, pealvaatajate ja kohalike elanike tervise kaitseks ning viiruse leviku takistamiseks kehtestame esmaspäevast, 31. augustist öise alkoholimüügi piirangu ka Põlva-, Võru ja Valgamaale,» selgitas prefekt.

Kagu-Eestit puudutav öine alkoholimüügi piirang kehtib esmaspäevast 7. septembri hommikuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles