Talisuplejad panid Emajões suvehooajale punkti

Armas Riives
, reporter
Copy

Täna pärastlõunal hüppasid Emajõkke pea 50 talisuplejat, et ujuda 6,2 kilomeetrit Kroonuaia sillast kuni Ihaste sillani välja. Tänavu tähistavad taliujujad suvehooaja lõppu juba kuuendat korda seitsme silla ujumisretkega.

Start ühiseks ujumiseks anti kell 15 Kroonuaia silla läheduses Tartu ülikooli spordihoone taga asuvalt sõudjate paadisillalt, et sealt alustada ujumisteed mööda Emajõe pärivoolu. Teele jäid Kroonuaia sild, Vabadussild, Kaarsild, Võidu sild, Turusild, Sõpruse sild ja Ihaste sild.

Ujumisretke korraldaja Margus Ruusmaa sõnul ei ole ujumismatk 7 silda võistlus. Igaüks saab valida omas tempos mõnusa liikumise allavoolu, kus ei võeta aega ning paremusjärjekorda välja ei selgitata.

Teekonnaks võis valida ka lühema raja viie sillaga, mis lõppes Turusilla taga, kuue sillaga ujumisretke sai lõpetada Karlova paadisadamas. Vahepeal võis ka kaldal puhata või isegi einestada. Kogu rada oli turvatud saatepaatide ja SUP-laudadega.

Ujumisstiil- ja riietus oli ujujate enda valida. Mõned ujusid kalipsodes, kuid kangemad ujujad hüppasid vette ka traditsioonilises ujumisriietuses. Finišipaigas Ihaste silla all ootas kõiki ujujaid kuum supp ja saun, mis soojendab osalejaid täna kuni päikeseloojanguni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles