Tartu lühiuudised

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
WRC Rally Estonia etapi tõttu on Tartus umbes nädal aega liiklus ümber korraldatud.
WRC Rally Estonia etapi tõttu on Tartus umbes nädal aega liiklus ümber korraldatud. Foto: Sander Ilvest

Reoveeproovid kinnitavad Tartu koroonapuhangu lõppu

Augusti alguses, mil Tartust ja selle ümbrusest laekus üha uusi teateid koroonaviirusega nakatunutest, leidsid teadlased ka linna reoveest võetud proovidest viiruse jälgi. Augusti eelviimasel nädalal võetud proovist aga enam koroonat ei tuvastatud.

Analüüsimist juhtiv TÜ antimikroobsete ainete tehnoloogia professor Tanel Tenson ütles, et praegu tartlased viiruse leviku pärast väga muretsema ei pea, sest nii testide kui ka reovee näitajate järgi linnas viirus ei levi.

Järgmised Tartu reoveeproovid jõuavad teadlaste kätte alanud nädala teisel poolel. Reedeks loodab professor Tenson nende tulemused teada saada.

Hans-Martin Tammesalu

Rally Estonia korraldajad loodavad liiklusummikuid linnas vältida

Reedel avatakse Tartus Rally Estonia, mis toob kaasa muutusi liikluskorralduses. Eile hommikul suleti liikluseks Ermi tee. Homme kell 8 suletakse Muuseumi tee lõik Narva maantee – Roosi tänav ja Roosi tänava lõik Jänese tänav – Muuseumi tee. Reedel kell 16–22 ei saa liikluseks kasutada Narva maantee lõiku Muuseumi tee – Jõhvi maantee.

Rally Estonia korraldaja Tarmo Hõbe sõnul tuleb inimestel arvestada pikema sõiduajaga ERMi ümbruses, aga liiklusummikuid loodetakse vältida. «Suuri maanteid ja teede sõlmpunkte me ei sulge. Ralli ajal on inimesed hajutatud, seega suurt kaost liikluses tekkida ei tohiks,» ütles Hõbe.

Liini nr 7 bussid ei peatu 1.–6. septembrini Narvamäe, Roosi ja Ermi peatuses, 4. septembril kell 16–22 ka Mõisavärava, Pärna ja Kaupmehe peatuses.

Ajutine liiklusskeem on avaldatud Tartu linna kodulehel.

Lenel Karu

Kaitseliit asub varitsemist ja ründamist harjutama

Kaitseliidu Lõuna maakaitseringkonna traditsiooniline lahingõppus Sibul leiab tänavu aset kolmes etapis Tartu-, Valga- ja Võrumaal ning sellest võtavad osa kõik kaitseliidu Lõuna-Eesti malevad. Tartu maleva õppus on 4.–6. septembrini Kardla ja Võnnu piirkonnas. Sel aastal keskendutakse hajutatud lahingutegevusele, täpsemalt varitsustele ja ründeretkedele.

Õppuse ajal palub kaitseliit elanikel olla metsas või teel liikudes tähelepanelik, kuigi Tartu malev teeb kõik selleks, et võimalikult vähe häirida kohalikke inimesi.

Õppusel osalevatel kaitseliitlastel on kaasas teenistusrelvad, õppelahingutes kasutatakse paukpadruneid ja matkivaid lõhkepakette. Kui keegi elanikest leiab õppuse alalt midagi, mille kohta tal tekib kahtlus, et tegu võib olla ohtliku esemega, siis kindlasti ei tohi seda puutuda. Meelde tuleb jätta leiu asukoht ja teavitada sellest kaitseliitlasi või helistada õppuse infotelefonile 5918 7170. TPM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles