Galerii ⟩ Arstitudengid panid proovile oma anatoomiateadmised

Armas Riives
, reporter
Copy

Tartu ülikooli arstiteaduse tudengid pidasid reedel ja laupäeval maha rahvusvahelise anatoomiaolümpiaadi, kus testisid oma meditsiiniteadmisi ja loovust.

Sooviga lisada ülesannetele meelelahutuslikkust, valiti tänavuse olümpiaadi alapealkirjaks «Anatomy Theatre» (eesti keeles «Anatoomia Teater» – toim).

«Aastasadu korraldati nii lahkamisi kui ka operatsioone amfiteatrilaadsetel lavadel publiku ees, kelleks olid professorid ja tudengid. Vahel tehti lahkamisi ka avalike vaatemängudena, millele sai osta pileti ka linnarahvas,» rääkis olümpiaadi korraldaja ja arstiteaduse üliõpilane Jaanika Kilgi.

Nii pidid võistlejad arstikunsti meelelahutusliku ajaloo jälgedes võluma publikut erinevas võtmes ülesannete lahendamisega. Lisaks teadmistele tuli võistluse käigus teha ka anatoomiateemaline lühifilm.

Korraldajate jaoks oli olümpiaadi eesmärk eelkõige populariseerida arstiteaduse õppimist ning näidata, et see ei pea tingimata olema kuiv ja üksluine tegevus. «Akadeemilisest küljest on olümpiaad lõbus viis teadmiste kinnistamiseks. Võistlusmoment paneb pingutama ning sunnib mugavustsoonist välja,» leidis Kilgi.

Olümpiaadil osales kümme kolmeliikmelist võistkonda Tartu ülikoolist, Turu ülikoolist, Ida-Soome ülikoolist, Läti ülikoolist, Riia Stradiņši ülikoolist ja Leedu terviseteaduste ülikoolist. Koroonaviiruse tõttu jäid olümpiaadilt kõrvale Poola ja Rootsi meeskonnad. 

Olümpiaad toimus teist korda, selle peakorraldajad olid Tartu ülikooli arstiteaduse teise aasta üliõpilased Jaanika Kilgi, Peeter Paul Kollist, Samuel Rüsse, Martti Vanker ja Mihkel Hallen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles