Galerii ⟩ Karlovas sai nii kehakinnitust kui ka vaimutoitu

Armas Riives
, reporter
Copy

Kuigi Karlova päevi peetakse traditsiooniliselt maikuus ja sündmused on jagatud terve nädala peale, siis sel korral tähistatakse linnaosapäevi vähendatud mahus – eile toimus Karlova kirjanduspäev ja täna avati üle 20 kodukohviku uksed ja hoovid. Kohvikutest sai toitu nii kõhule kui ka vaimule.

«Lisaks maitsvale kodutoidule saavad linnaelanikud puhata jalga, jutustada lugusid ja kuulata vahvaid etteasteid,» rääkis Karlova kodukohvikute päeva korraldaja Ruta Rannu. «Näiteks sel aastal kuuleb tänaval karmoškamängu. Kõhutäiteks pakutakse nii retroburgerit, tassikooke, pirukaid, prantsusepäraseid kreppe kui ka palju muud.»

Lisaks avaneb Tartu loodusmaja pargis tavapärasest veidi erinev einestusvõimalus: pakutakse nii kehakinnitust kui ka vaimutoitu. Koos kultuuripealinna programmi jaoks arendatava projektiga Stand Up For Your Mind peab Tartu 2024 meeskond seal vaimse tervise kohvikut, et käsitleda hingeteemasid ning jagada kogemuslugusid vaimsetest probleemidest ning ja ületamisest.

Et kohviku külastajad oskaksid oma päevamenüüsse lisaks kosutavale toidule teadlikult valida ka midagi vaimse heaolu toetamiseks, leiab pargis pakutavast muu hulgas parema une, väiksema stressi ja puhkuse oma mõtetest.

«Kuna luba Karlova päevade korraldamiseks tuli viiruse tõttu alles eelmise nädala teisipäeval, siis sel korral avab oma koduuksed ja hoovid linnaelanikele pisut üle 20 kodukohviku,» rääkis Rannu. Eelmisel aastal oli kodukohvikuid aga üle 50.  

Karlova kodukohvikute päeva süda on Tähe tänaval, Lootuse ja Kuu tänavate vahelisel alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles