Alkoholimüügi piirang jääb Tartumaal kehtima veel vähemalt nädalaks

, tartlane
Copy
Ula baar Tartus Vallikraavi tänaval.
Ula baar Tartus Vallikraavi tänaval. Foto: Kristjan Teedema

Kui vahepeal hellitati Tartumaal lootust, et 7. augustist kehtestatud öine alkoholimüügi piirang võib järgmisel nädalal kaduda, siis täna langetas Lõuna prefekt Vallo Koppel otsuse, et see jääb siiski kehtima. Lisaks kehtestab politsei samasuguse piirangu Harju-, Põlva-, Valga- ja Võrumaal.

Alates laupäevast piirab politsei öist alkoholimüüki Harjumaal ning alates esmaspäevast Põlva-, Valga- ja Võrumaal. Tartumaa piirang jätkub senisel kujul.

Põhja prefekti korraldusega keelatakse alkohoolsete jookide jaemüük Harjumaal ajavahemikus 23.00–06.00. Piirang kehtib kuni korralduse muutmiseni, kuid esialgsel hinnangul on tegemist lühiajalise keeluga, mille kestus sõltub suuresti inimeste endi suhtumisest, käitumisest ning hajutatuse nõude täitmisest. Politsei- ja piirivalveamet ning terviseamet hindavad piirangu vajalikkust kord nädalas.

Lõuna prefekt Vallo Koppel rääkis, et kuna uue õppeaasta eel saabub Tartumaale õppureid eri piirkondadest, sealhulgas välisriikidest, kus epidemioloogiline olukord on pigem halvenenud, ei saa veel Tartumaal alkoholimüügi piirangust loobuda. Tema sõnul hinnatakse koos terviseametiga olukorda uuesti järgmisel reedel.

«Lisaks on tuleval nädalal oodata nii Tartumaale kui Kagu-Eestisse rallivõistlusele tuhandeid inimesi, kes samuti tulevad siia eri piirkondadest, kus haigestumuse protsent 100 000 elaniku kohta on kõrge. Osalejate, korraldajate, pealtvaatajate ja kohalike elanike tervise kaitseks ning viiruse leviku takistamiseks kehtestame esmaspäevast, 31. augustist öise alkoholimüügi piirangu ka Põlva-, Võru ja Valgamaal,» selgitas prefekt oma otsust.

Kagu-Eesti piirang kehtib 31. augustist 7. septembri hommikuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles