GALERII ⟩ Annelinna gümnaasiumi uuenenud koolimaja avati pidulikult

Janno Zõbin
, ajakirjanik
Copy

Täna avati Annelinna gümnaasiumi renoveeritud hoone ja välialad. Ehitustöödega muudeti Tartu suurim kool energiatõhusaks ning hoone sai moodsa ja paindliku ruumilahenduse.

Keskpäeval oli kooli avamisele kogunenud suur hulk rahvast: näha võis nii kooli personali, vilistlasi kui ka teisi külalisi. Esines kooli vilistlaskoor ja leidis aset ühistantsimine. Teiste seas tervitas külalisi Annelinna gümnaasiumi vilistlane, vehkleja Julia Beljajeva. Kõne pidas ka Tartu linnapea Urmas Klaas.

«Mind rõõmustab, et maja on julge, nüüdisaegne ja omanäoline,» ütles kooli direktor Hiie Asser. Ta tõi välja, et koolimaja uuenenud fuajee on väga funktsionaalne ruum. «Selle keskmes on kindlasti õpilane,» märkis Asser.

Direktor rõhutas, et uus mitmekesine keskkond toetab igati ka keelekümblustööd, millesse kool on üle kahekümne aasta panustanud. «Nii seitsme- kui seitsmeteistaastane leiavad uues koolis enda jaoks sobiva ruumi. Renoveeritud klassides on märksõna muidugi ka õppevalgus,» rõhutas ta.

Annelinna gümnaasiumi algkooli klassiõpetaja Inna Dolgova oli rahul, et personal ja õpilased pärast eriolukorda, remonti ja suvevaheaega üle pika aja uuesti oma koolimajja naasta saavad. Samas tõdes ta, et õppetööga kohanemine võtab aega. «Ilus, komfortne ja hästi läbi mõeldud,» kiitis ta uuenenud koolimaja.

Renoveerimistööde käigus rekonstrueeriti Kaunase puiestee 68 asuva kooli hoone klassiruumid, ehitati välja avar fuajee ja raamatukoguala, garderoobid, kunsti- ja tehnoloogiaklassid, spordisaalid ning vahetunni veetmise alad mitmel pool üle koolimaja. Kooli uuenenud välialad pakuvad õpilastele uusi liikumisvõimalusi, u-kujulise koolihoone sisehoovi rajati lava ning selle ette astmestik koos ronimis- ja ilualaga. Hoovialale ehitati ka loodusliku muru ja viie meetri kõrguse piirdega jalgpalliväljak.

Koolimaja läheduses asuvatele kruntidele ehitati spordi- ja puhkeväljak korvpalliplatsi, välijõusaali, jalgrattasõiduplatsi ja parkuuriväljakuga. Koolihoovi lõunapoolsel alal on talviseks lustimiseks ligi kolme meetri kõrgune kelgumägi.

Annelinna gümnaasiumi rekonstrueerimistöid tegi Embach Ehitus. 9050 ruutmeetri suuruse hoone rekonstrueerimine maksis ligi kümme miljonit eurot. Rekonstrueerimisprojekti on koostanud OÜ Sirkel ja Mall, hoone arhitekt ja autor on Veiko Tein (OÜ Arhitektuurinurk).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles