Kaitseliit asub tuleval nädalal Kardla ja Võnnu kandis varitsemist ja ründamist harjutama

Tartu Postimees
Copy
Kaitseliidu Tartu maleva liige õppusel.
Kaitseliidu Tartu maleva liige õppusel. Foto: Kaitseliit

Kaitseliidu Lõuna maakaitseringkonna traditsiooniline lahingõppus Sibul leiab tänavu aset kolmes etapis Tartu-, Valga- ja Võrumaal ning sellest võtavad osa kõik kaitseliidu Lõuna-Eesti malevad. Tartu malev viib õppuse läbi 4.– 6. septembril Kardla ja Võnnu piirkonnas.

Lahingõppus võtab kokku kaitseliidu Lõuna-Eesti malevates aasta jooksul õpitu. Sel aastal keskendutakse maakaitseringkonnas hajutatud lahingutegevusele, kus kaitseliitlased harjutasid varitsuste ning ründeretkede läbiviimist.

Õppuse nimi Sibul sümboliseerib korraldajate sõnul kaitseliitu laiemalt, sest tegemist on väga mitmekihilise organisatsiooniga.

Õppuse stsenaariumi järgi on kaitseliidu üksused jäänud maha vastase kontrollitavale alale, eesmärgiga tuvastada, häirida ja hävitada vastase üksusi. Õppuse käigus varitsevad kaitseliidu üksused teedel liikuvaid vastaseid ja ründavad nende maastikul paiknevaid toetusüksusi.

Õppuse ajal palub kaitseliit elanikel olla nimetatud piirkonna metsades või teedel liikudes tähelepanelik, kuid Tartu malev teeb kõik selleks, et võimalikult vähe häirida kohalikke inimesi.

Õppusel osalevatel kaitseliitlastel on kaasas teenistusrelvad ja õppelahingutes kasutatakse paukpadruneid ja imiteerivaid lõhkepakette.

Kui keegi leiab õppuse alalt eseme, mille kohta tal tekib kahtlus, et tegu võib olla ohtliku esemega – näiteks lõhkemata lõhkepakett või midagi muud taolist –, siis kindlasti ei tohi seda puutuda. Kahtlase eseme leidmisel tuleb meelde jätta selle asukoht ja teavitada leiust kaitseliitlasi või helistada õppuse infotelefonile 5918 7170.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles