Uus lavastus toob vaatajate ette inimloomuse parema külje

Copy
«Kaalude» ühes stseenis mängivad Reimo Sagor (Artjom) ja Külliki Saldre (Galina Borissovna).
«Kaalude» ühes stseenis mängivad Reimo Sagor (Artjom) ja Külliki Saldre (Galina Borissovna). Foto: Vanemuine

Vanemuine esietendab reedel Sadamateatris Jevgeni Griškovetsi draama «Kaalud». Teatri teatel on see läbinisti helge lugu, mis tuletab meelde, et valdav enamik inimestest on ilusad ja head.

Neli eri vanuses meest istuvad haigla sünnitusosakonna ooteruumis ja räägivad elust, tööst, naistest, õnnest ja tähtkujudest. Kolm neist on mitmekordsed isad, üks aga saab isaks esimest korda. Uue ilmakodaniku sündimise ime muudab mehed tavalisest emotsionaalsemaks, kirglikumaks ja haavatavamaks.

Meie kaasaja Venemaal superstaariks tõusnud dramaturg, romaanikirjanik, näitleja ja stsenarist Jevgeni Griškovetsi monolavastused ja sooloõhtud koguvad publikut mitmetuhandelistes kontserdisaalides. Eestis on viimaste aastate jooksul lavale jõudnud mitu tema näidendit. «Kaalud» on üks tema uuemaid teoseid, see jõudis Moskva kunstiteatris publiku ette 2017. aastal ning nüüd esietendub esmakordselt ka Eestis.

Näidendi on tõlkinud Sven Karja, lavastaja ja muusikaline kujundaja on Tiit Palu, kunstnik Maarja Meeru ning valguskujundaja Andres Sarv. Vaatajate ees on Külliki Saldre, Margus Jaanovits, Riho Kütsar, Hannes Kaljujärv ja Reimo Sagor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles