Üks Öö-TV episood läheb eetrisse Tartu Raekoja platsilt

Tartu Postimees
Copy
Taavi Eilati juhitud saatelõik läheb ETV eetrisse ööl vastu laupäeva kell 2 Tartu Raekoja platsi jõe poolsest osast.
Taavi Eilati juhitud saatelõik läheb ETV eetrisse ööl vastu laupäeva kell 2 Tartu Raekoja platsi jõe poolsest osast. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Reede öösel vastu laupäeva ETV eetrisse mineva mammutsaade «Öö-TV» läheb pooleks tunniks otse-eetrisse ka Tartu kesklinnast.

Taavi Eilat
Taavi Eilat Foto: Meelis Meilbaum

Nädalavahetust sissejuhataval ööl annavad rahvusringhäälingu tuntud teletegijad 11 tunni vältel otse-eetrisse mitmekesise sisuga saate, millest enamik sünnib Tallinna stuudiost. Uuriva ajakirjanduse sarja «Pealtnägija» ajakirjanik ja endine ERRi Tartu korrespondent Taavi Eilat läheb aga kell 2 eetrisse Tartu kesklinnast.

«Minu jaoks oli kohe pärast eetriaja loosimist selge, et ei saa jätta Öö-TV luksust ainult Tallinnasse. Saatesse tuleb tuua ikkagi ka Eesti kõige lahedam ja mõnusam linn Tartu. Seda enam, et vastu septembrit muutub Tartu üha elavamaks, sest siia kolivad uuesti tudengid eri Eesti paigust,» põhjendas saatejuht.

Lõigu üheks pidepunktiks saavad Eilati sõnul ülikoolilinnas endiselt kehtivad koroonapiirangud. «Kuigi teemasid, mida saates käsitleme, on mitu, siis tegelikult on päris huvitav võimalus inimestel otse-eetris näha, mis ikkagi toimub Tartus kell kaks öösel, kus ebameeldivate koroonapuhangute ja alkoholipiirangute tõttu on enamik lõbustusasutusi suletud. Kas tõesti on linn vaikne ja pidusid ei peeta?»

Saateosa läheb eetrisse otse inimeste keskelt. «Mul on hea meel, et tehnika areng võimaldab tänapäeval kerge vaevaga ekraanile minna ükskõik millisest kohast. Mina ehitan oma väikese stuudio Tartus raeplatsi Emajõe-poolsesse otsa. Kõik unetud tartlased, kel huvi näha kuidas teadaolevalt esimest korda Öö-TV Tartust eetrisse läheb, võivad ka ise vaatama tulla, kuidas telemaagia sünnib,» kutsus Eilat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles