«Tenet» tõi tartlased südaööl kinno

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Eile südaööl esilinastus film «Tenet». Tartu filmihuvilistel oli kell 0.01 alanud filmi võimalus näha Tartu Lõunakeskuse Apollo kinos.
Eile südaööl esilinastus film «Tenet». Tartu filmihuvilistel oli kell 0.01 alanud filmi võimalus näha Tartu Lõunakeskuse Apollo kinos. Foto: Kristjan Teedema

Eile üks minut peale keskööd esilinastus Eesti kinodes, sealhulgas Tartu Apollodes ja Cinamonis, spioonipõnevik «Tenet». Hoolimata hilisest (või väga varajasest) kellaajast kogunes Lõunakeskuse Apollosse üle 150 ja Eedeni keskusesse üle 100 filmisõbra, et näha esimest koroonajärgset Hollywoodi suurfilmi.

Elevus oli seda suurem, et «Tenet» on osaliselt üles võetud Tallinnas, mistõttu näebki filmis mitut tuttavat kohta: Maarjamäe memoriaali, Laagna teed ja muidugi linnahalli. Samuti kuuleb ses filmis eesti keelt ja näeb mõnda kodumaist näitlejat.

«Esimest korda pärast koroonat tuli kinno midagi huvitavat,» rääkis filmisõber Patrick Kudak (pildil). Varem käis ta kinos pea igal nädalal, kuid nüüd tuli koroona tõttu pikk paus sisse. Seepärast olid tal «Tenetile» suured ootused. Merje Talvik (pildil) tuli kinno sõbranna Alina Samailova kutsel ning ei teadnudki, millist filmi ta vaatama hakkab. Teda ahvatles hoopis öine kino, mis pakub tema sõnul hoopis teise elamuse.

Tartu Apollo kinode juhi Kristjan Kapi sõnul on nad varemgi ööseansse korraldanud, aga ta ei mäleta, et ükski neist oleks nii menukas olnud. «Peab olema midagi erilist, mis sadu inimesi keset töönädalat keskööl kinno meelitab,» arvas Kapp.

Tema sõnul on piletimüük suur ka täna. «Vanad head ajad tulevad meelde. Lausa lust on vaadata!» rõõmustas ta.

Selleks et rahvast hajutada, näitavad kõik kinod «Tenetit» mitmel seansil ja eri saalides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles